Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μηχανή του Χρόνου: Γιατί ο βασιλιάς της Αγγλίας απαγχόνισε τον αληθινό Anonymous και τη "συνωμοσία της πυρίτιδας;"



Ποιος ήταν ο Γκάι Φοκς που μεταξύ άλλων ενέπνευσε το V for Vendetta


Το χρονικό της συνωμοτικής δράσης
Στη Βρετανία, ο προτεστάντης Βασιλιάς Ιάκωβος Α’, ασκούσε την εξουσία με τρόπο βίαιο και τυραννικό. Οι μαζικές εκτελέσεις, οι κατασχέσεις περιουσιών και οι εκδιώξεις από τα αξιώματα, αποτελούσαν μια οδυνηρή πραγματικότητα για τους Καθολικούς.
Ένας Άγγλος στρατιώτης από το Γιορκ, ο Γκάι Φοκς, ανέλαβε την οργάνωση μιας ομάδας Καθολικών, που στόχο είχε τη δημιουργία Καθολικής επανάστασης σε ολόκληρη την Αγγλία.
Το εγχείρημά του Φοκς στηρίζονταν στη θεωρία του Ντόμινο.
Ευελπιστούσε πως η πυροδότηση μιας σειράς έκρυθμων γεγονότων στο Λονδίνο θα δημιουργούσε χάος και αναρχία, που θα εξαπλώνονταν σε όλη την επικράτεια και με τη βοήθεια του καθολικού στέμματος της Ισπανίας, θα γινόταν εφικτή η ανατροπή της Μοναρχίας, επιφέροντας ταυτόχρονα ένα καίριο χτύπημα στον Προτεσταντισμό.
 
Το σχέδιό του ήταν απλό.
Θα ανατίναζε μαζί με τους συντρόφους του το Παλάτι του Γουέστμινστερ, γνωστό και ως Σπίτι του Κοινοβουλίου, δολοφονώντας το Βασιλιά Ιάκωβο Α’, τη βασιλική οικογένεια, τους βουλευτές και όσα μέλη της αριστοκρατίας και της προτεσταντικής εκκλησίας θα παρευρίσκονταν εκεί.
Η επόμενη μέρα θα ήταν χωρίς την παραδοσιακή ελίτ.
Για το σκοπό αυτό ο Φοκς και οι συνωμότες του νοίκιασαν το Δεκέμβριο του 1604 ένα κελάρι που έφτανε μέχρι το υπόγειο του κτιρίου της Βουλής και άρχισαν να το γεμίζουν με βαρέλια γεμάτα μπαρούτι, τα οποία έκρυβαν κάτω από σωρούς από κάρβουνα.
Ως το Μάρτιο του επόμενου έτους, το κελάρι είχε μετατραπεί σε μπαρουταποθήκη, αριθμώντας 36 βαρέλια με πυρίτιδα.
Η ευκαιρία για την εκτέλεση του ριψοκίνδυνου τολμήματος, δόθηκε όταν γνωστοποιήθηκε ότι στις 5 Νοεμβρίου του 1605, ο βασιλιάς Ιάκωβος και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας, θα παρευρίσκονταν σε μια διευρυμένη συνέλευση της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων.
Το μοιραίο λάθος
Ωστόσο, κάθε συνωμοσία που δεν τηρεί τους συνωμοτικούς κανόνες είναι καταδικασμένη.
Την παραμονή του χτυπήματος στο Κοινοβούλιο, ένας από τους συνωμότες, ο Φράνσις Τρίσμαν, θεώρησε ορθό να στείλει μία επιστολή στον καθολικό βουλευτή και γαμπρό του, Λόρδο Μόντιγκλ, προειδοποιώντας τον να μη παρευρεθεί στη συνεδρίαση της επόμενης μέρας.
Η επιστολή αυτή προβλημάτισε τον Λόρδο, που έσπευσε να ενημερώσει την κυβέρνηση. Λέγεται μάλιστα πως για τις υπηρεσίες του αυτές στο Στέμμα, έλαβε αργότερα 700 χρυσές λίρες.
Αμέσως διενεργήθηκαν έρευνες στις υπόγειες σήραγγες κάτω από τη Βουλή και ως τις πρώτες πρωινές ώρες οι αρχές ανακάλυψαν το κελάρι, συλλαμβάνοντας επ’ αυτοφώρω τον Γκάι Φοκς.
Τα βασανιστήρια
Αν και παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόθεσή του να ανατινάξει το Κοινοβούλιο, ο Φοκς βασανίστηκε σκληρά για να μαρτυρήσει τα ονόματα και των υπολοίπων συνωμοτών.
Σε ένα από τα βασανιστήρια μάλιστα, τον έδεσαν σε ένα κρεβάτι χειροπόδαρα με δερμάτινα λουριά και τον τραβούσαν μέχρι να κοπούν οι μύες και να εξαρθρωθούν τα άκρα του.
Αρχικά η απάντηση του Φοκς στους βασανιστές του ήταν ένα πλατύ χαμόγελο, γεγονός που αιτιολογεί και τη γελαστή έκφραση που έχει η λευκή μάσκα που τον απεικονίζει σήμερα, έπειτα όμως «έσπασε». Η άλλη εκδοχή είναι ότι τον σημάδεψαν με τέτοιο τρόπο που φαινόταν να γελάει συνέχεια.
Σύντομα πραγματοποιήθηκαν 11 ακόμη συλλήψεις, στις οποίες ο βασιλιάς φρόντισε να συμπεριλάβει ανάμεσα στους υπαίτιους και άλλους πολιτικούς εχθρούς του.
Οι «Συνωμότες της Πυρίτιδας», όπως έμειναν στην ιστορία, δικάστηκαν στις 27 Ιανουαρίου και καταδικάσθηκαν σε θάνατο.
Απέναντι από το κτίριο που σκόπευαν να ανατινάξουν στήθηκε μια εξέδρα και ένας, ένας απαγχονίζονταν και διαμελίζονταν.
Τελευταίος προς εκτέλεση έμεινε ο Φοκς, ο οποίος όμως κατά τη μεταφορά του στην εξέδρα, μην έχοντας τον έλεγχο των άκρων του από τα βασανιστήρια, γλίστρησε και έπεσε με το κεφάλι.
Ο θάνατος ήταν ακαριαίος και ο Βασιλιάς ενοχλημένος, διέταξε να κατακρεουργηθεί το σώμα του και να αποσταλούν τα κομμάτια απ’ άκρη σε άκρη σε όλο το βασίλειο, για να υποδηλώνουν την «τύχη των προδοτών».
Μάλιστα, από το ίδιο έτος καθιέρωσε την 5η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού της σωτηρίας του και επικράτησης της Μοναρχίας.
Σήμερα η γιορτή είναι γνωστή με την ονομασία «Νύχτα του Γκάι Φοκς».
Κατά τον εορτασμό της πλήθος πυροτεχνημάτων φωτίζουν τον ουρανό, ενώ συνηθίζεται σε όλη την επικράτεια της Βρετανίας να καίγονται ομοιώματα του Γκάι Φοκς.
Αυτά ντύνονταν πάντα με περίεργα ρούχα και με τα χρόνια η λέξη «Guy», πέρασε στην Αγγλική αργκό, για να χαρακτηρίσει όσους συνήθιζαν να κυκλοφορούν με παρεμφερή ρούχα, ενώ πλέον χρησιμοποιείται ως προσφώνηση του «παλιόφιλου». Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων τα παιδιά κυκλοφορούν φορώντας τη μάσκα με τη μορφή του Φοκς, ενώ μικροί και μεγάλοι σιγοψιθυρίζουν στιχάκια της εποχής:
«Remember, remember, the fifth of November
The Gunpowder treason and plot!
Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας και η απειλή της ζωής του Βασιλιά ενέπνευσαν τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ για το έργο «Μάκβεθ». Ήταν ο ίδιος ο θρύλος του Γκάι Φοκς που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το κόμικ των Άλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λοιντ, «V for Vendetta» με κεντρικό ήρωα τον μυστηριώδη V, που κρύβει το πρόσωπό του πίσω από μια μάσκα του Γκάι Φοκς. Διασκευή αυτού του κόμικ αποτελεί και η ομώνυμη ταινία του 2005, με τους Hugo Weaving και τη Natalie Portman.
 
Φόρο τιμής στον  Γκάι Φοκς απέδωσε και ο Τζον Λένον, στο άλμπουμ του 1970 John Lennon/Plastic Ono Band, χρησιμοποιώντας λίγο πριν ακουστεί μία έκρηξη, στον τελευταίο στίχο του τραγουδιού «Remember», τον στίχο «Remember, remember, the 5th of November».
Σήμερα η μορφή του Γκάι Φοκς έχοντας ξεπεράσει τον χαρακτηρισμό του προδότη, που του αποδόθηκε τα πρώτα χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά της Μοναρχίας, αποτελεί σύμβολο αγωνιστικότητας εναντίον κάθε είδους εξουσίας και καταπίεσης.
Στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων  στη μνήμη της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, κάνει πάντα την εμφάνισή του το εξής σύνθημα :«Remember, remember, the 6th of December»…
Παρόλα αυτά, ο Γκάι Φοκς, ίσως παραμένει ο μόνος άνθρωπος που μπήκε ποτέ σε Κοινοβούλιο έχοντας ειλικρινείς προθέσεις…

Ο Πλειστηριασμός.



Γράφτηκε από τον/την Θάνος Ρόζου στις .

Ο πλειστηριασμός: Ένα σφυρί πλειστηριασμού
Πλειστηριασμός είναι μία διαδικασία κατά την οποία περιουσιακά στοιχεία (συνήθως) ή και δικαιώματα του οφειλέτη εκποιούνται (πωλούνται) δημόσια προκειμένου να ικανοποιήσουν οι δανειστές τους τις αξιώσεις του κατ' αυτού. Ένας από τους δανειστές του καθ' ου η εκτέλεση οφειλέτη (αυτού που η περιουσία εκπλειστηριάζεται) είναι ο επισπεύδων, δηλαδή αυτός που κινεί τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Οι υπόλοιποι δανειστές του οφειλέτη αναγγέλλονται στον πλειστηριασμό και ικανοποιούνται από το πλειστηριίασμα (το ποσό που θα επιτευχθεί από την πώληση του πράγματος μέσω του πλειστηριασμού). Για να επισπευσθεί πλειστηριασμός απαιτείται η ύπαρξη εκτελεστού τίτλου, όπως είναι η διαταγή πληρωμής, κατά της οποίας ο οφειλέτης μπορεί να ασκήσει ανακοπή και, εάν αυτή ευδοκιμήσει, να αποφύγει τον πλειστηριασμό.

Κάθε πότε και που γίνονται οι πλειστηριασμοί;

Ο πλειστηριασμός γίνεται στο κατάστημα του ειρηνοδικείου στην περιφέρεια του οποίου έγινε η κατάσχεση, εργάσιμη ημέρα Τετάρτη, από ώρα 16:00 έως 17:00. Αν τα κατασχεμένα πράγματα βρίσκονται στην περιφέρεια περισσότερων ειρηνοδικείων, ο πλειστηριασμός γίνεται στο κατάστημα του ειρηνοδικείου που ορίζει ο δικαστικός επιμελητής με την κατασχετήρια έκθεση.

Συμφέρει να αγοράσω ακίνητο από πλειστηριασμό;

Χωρίς αμφιβολία συμφέρει η αγορά ακινήτου από πλειστηριασμό, αν λάβουμε υπόψη μας τα εξής: Η τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού ορίζεται στα 2/3 της εκτίμησης στην οποία προέβη ο δικαστικός επιμελητής κατά την κατάσχεση. Δηλαδή, εάν η αξία ενός ακινήτου εκτιμήθηκε από το δικαστικό επιμελητή σε 120.000€, η πρώτη προσφορά για την εκκίνηση του πλειστηριασμού θα είναι τα 2/3, δηλαδή το ποσό των 80.000€. Η τιμή όμως πρώτης προσφοράς δεν πρέπει να υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Δηλαδή στο εν λόγω παράδειγμα, εάν η αντικειμενική αξία του ακινήτου ήταν 90.000€, τιμή πρώτης προσφοράς θα οριζόταν το ποσό αυτό και όχι οι 80.000€. Πάντως, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η τιμή πρώτης προσφοράς, ακόμη και αν ταυτίζεται με την αντικειμενική αξία του ακινήτου, είναι μικρότερη από την εμπορική. Η τιμή αγοράς βέβαια του ακινήτου ενδέχεται να ανεβεί σε επίπεδα μεγαλύτερα της τιμής πρώτης προσφοράς, ακόμη και της εμπορικής αξίας του μερικές φορές, αναλόγως του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την απόκτηση του ακινήτου από υποψήφιους αγοραστές - υπερθεματιστές.

Πόσο μπορεί να ανεβεί η τιμή αγοράς του ακινήτου;

Δεν υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στο οποίο μπορεί να ανέλθει η τιμή πρώτης προσφοράς. Άλλωστε ο σκοπός του πλειστηριασμού καθεαυτού είναι η επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού πλειστηριάσματος ( ποσού ) ώστε να μπορέσουν να ικανοποιηθούν για τις απαιτήσεις τους όλοι οι δανειστές του οφειλέτη. Αφού καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις των δανειστών, το υπόλοιπο πλειστηρίασμα που μένει το λαμβάνει ο οφειλέτης.

Πως αποκτώ την κυριότητα ενός ακινήτου από πλειστηριασμό;

Μετά το πέρας του πλειστηριασμού, η συμβολαιογράφος συντάσσει την κατακυρωτική έκθεση, όπου αναγράφεται εν περιλήψει όλο το ιστορικό, από την κατάσχεση του ακινήτου, μέχρι και την στιγμή της κατακύρωσης. Η κατακυρωτική αυτή έκθεση με την περίληψη αυτής μεταγράφονται στο οικείο υποθηκοφυλακείο, λαμβάνει τόμο και αριθμό και αποτελεί τον τίτλο κτήσης του ακινήτου.

Τί πληρώνω συνολικά για όλη τη διαδικασία του πλειστηριασμού;

α) Κατ' αρχήν τα κηρύκεια (την αμοιβή του κήρυκα του πλειστηριασμού) περίπου 150€ - 300€, τα οποία καταβάλλονται επιτόπου, εφόσον σας κατακυρωθεί το πράγμα.
β) Το τίμημα του πράγματος, δηλαδή το ποσό για το οποίο θα σας κατακυρωθεί, το οποίο αποτελεί το πλειστηρίασμα. Το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή πρώτης προσφοράς που καταθέσατε ως εγγύηση για τη συμμετοχή σας στον πλειστηριασμό αφαιρείται από το συνολικό τίμημα. Το υπόλοιπο του τιμήματος πρέπει να καταβληθεί στη συμβολαιογράφο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία διενέργειας του πλειστηριασμού. Αν δεν καταβάλλεται και το υπόλοιπο του τιμήματος εντός της 15ήμερης προθεσμίας, χάνετε και το ποσό της εγγύησης! Δεν μπορείτε δηλαδή να λάβετε πίσω την εγγύηση της συμμετοχής σας στον πλειστηριασμό, αν αργότερα μετανιώσετε για την αγορά του ακινήτου!
γ) Το φόρο μεταβίβασης του ακινήτου (9% για τα αγροτεμάχια, 11% για τα διαμερίσματα), εφόσον χρειάζεται, διότι ενδέχεται να έχετε φοροαπαλλαγή για πρώτη κατοικία ή για κάποιο άλλο λόγο. Ρωτήστε το δικηγόρο ή το λογιστή σας πριν τη συμμετοχή σας στον πλειστηριασμό για ενδεχόμενη φοροαπαλλαγή σας. Ο φόρος πληρώνεται πριν τη μεταγραφή της κατακυρωτικής έκθεσης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Σημειωτέον ότι όταν αγοράζεται ακίνητο από πλειστηριασμό, ο φόρος μεταβίβασης πληρώνεται είτε στην τιμή κατακύρωσης, είτε στην αντικειμενική αξία, σε όποια είναι υψηλότερη.
δ) Την αμοιβή της συμβολαιογράφου, η οποία ανέρχεται σε ποσό 0,75% επί της αξίας του ακινήτου. Όταν αγοράζετε ακίνητο εκτός πλειστηριασμού η αμοιβή της συμβολαιογράφου ανέρχεται δυνητικά στο 1,5%, όμως όταν η αγορά γίνεται μέσω πλειστηριασμού τότε το 0,75% το επιβαρύνεστε εσείς και το υπόλοιπο 0,75% το λαμβάνει η συμβολαιογράφος από το πλειστηρίασμα.
ε) Πόθεν έσχες, όταν υποβάλλετε την ετήσια φορολογική σας δήλωση. Δικαιολογούν τα εισοδήματά σας την αγορά ακινήτου που πραγματοποιήσατε μέσα στο προηγούμενο έτος; Εσείς μόνο γνωρίζετε...
στ) Ανάλογα με τα βάρη που υπάρχουν στο ακίνητο, 40€ περίπου για την εξάλειψη του κάθε βάρους.
ζ) Τα έξοδα μεταγραφής της περίληψης κατακυρωτικής έκθεσης, που αποτελεί και τον τίτλο ιδιοκτησίας σας, στο οικείο Υποθηκοφυλακείο.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου για να λάβω μέρος σε πλειστηριασμό;

Όταν προσέρχεσθε στον τόπο του πλειστηριασμού ( ενν. με την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας ), προκειμένου να εγγραφείτε για να μπορέσετε να πλειοδοτήσετε, πρέπει να καταθέσετε στην συμβολαιογράφο, μαζί με την προσφορά σας, εγγυοδοσία ίση με την τιμή πρώτης προσφοράς, είτε σε μετρητά, είτε σε εγγυητική επιστολή τραπέζης, είτε σε τραπεζική επιταγή ( ενν. τραπεζική επιταγή = όχι επιταγή έκδοσης δικής σας ή τρίτου προσώπου από μπλοκ επιταγών, αλλά επιταγή που εκδίδει η τράπεζα σε διαταγή σας, με χρήματα που έχετε καταβάλλει ήδη στην τράπεζα ή που υπάρχουν στο λογαριασμό σας ). Το συνηθέστερο και πιο πρακτικό είναι η έκδοση τραπεζικής επιταγής. Η προσφορά μπορεί να κατατεθεί και στο γραφείο της συμβολαιογράφου την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της διενέργειας του πλειστηριασμού από την 09:00 έως την 14:00, με σύνταξη σχετικής πράξης. Αν πλειοδοτείτε για λογαριασμό τρίτου προσώπου, αυτό πρέπει να δηλωθεί στη συμβολαιογράφο και να προσκομιστεί και ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, που σας εξουσιοδοτεί το τρίτο πρόσωπο προς τούτο.

Ποια διαδικασία ακολουθείται κατά την αποσφράγιση των προσφορών;

Στις 5 το απόγευμα και εφόσον δεν υπάρχει άλλος πλειοδότης, ο οποίος αναμένει να καταθέσει προσφορά, ο υπάλληλος του πλειστηριασμού ( δηλαδή η/ο συμβολαιογράφος ) κηρύσσει περαιωμένη τη διαδικασία συγκέντρωσης των προσφορών και αμέσως μετά προβαίνει δημόσια στην αποσφράγιση τους, καταχωρίζοντας το περιεχόμενο τους στην έκθεση του. Αν υποβλήθηκε μία μόνο γραπτή προσφορά, τα πράγματα που πλειστηριάζονται κατακυρώνονται στον μοναδικό πλειοδότη, ακόμα και αν δεν παρευρίσκεται στον τόπο του πλειστηριασμού. Αν υποβλήθηκαν δύο ή περισσότερες γραπτές προσφορές ο πλειστηριασμός συνεχίζεται μέσω της υποβολής προφορικών προσφορών μόνο μεταξύ των δύο πλειοδοτών που προσέφεραν τη μεγαλύτερη τιμή με τις γραπτές προσφορές. Στην περίπτωση που: α) δύο ή περισσότεροι πλειοδότες κατέθεσαν γραπτές προσφορές με ίση μεγαλύτερη τιμή, η διαδικασία των προφορικών προσφορών συνεχίζεται μεταξύ αυτών, β) η γραπτή προσφορά με τη μεγαλύτερη τιμή είναι μία, και δύο ή περισσότεροι πλειοδότες έχουν καταθέσει ίσες γραπτές προσφορές με την αμέσως χαμηλότερη τιμή, στη διαδικασία των προφορικών προσφορών μετέχουν και οι πλειοδότες αυτοί. Οι προφορικές προσφορές υποβάλλονται αμέσως μετά προς τον υπάλληλο του πλειστηριασμού και δεν μπορεί να γίνει κατακύρωση προτού περάσει τουλάχιστον μισή ώρα από την ολοκλήρωση της αποσφράγισης. Η κατακύρωση γίνεται προς τον πλειοδότη που προσφέρει τη μεγαλύτερη τιμή, αφού πρώτα γίνει τρεις φορές πρόσκληση για μεγαλύτερη προφορική προσφορά. Αν δεν υπάρξει προφορική προσφορά τα πράγματα που πλειστηριάζονται κατακυρώνονται σε όποιον υπέβαλε τη γραπτή προσφορά με τη μεγαλύτερη τιμή, ακόμη και αν δεν παρευρίσκεται στον τόπο του πλειστηριασμού. Σε περίπτωση ίσων γραπτών προσφορών με τη μεγαλύτερη τιμή χωρίς να υποβληθεί προφορική προσφορά, ο υπάλληλος του πλειστηριασμού διενεργεί αμέσως κλήρωση, από την οποία αναδεικνύεται ο υπερθεματιστής. 

Τι γίνεται με τα βάρη ( υποθήκες, κατασχέσεις, διεκδικήσεις ) που υπάρχουν στο ακίνητο, αφού το αγοράσω από πλειστηριασμό;

Όλα τα βάρη που υπάρχουν στο ακίνητο, όταν το αγοράσετε από πλειστηριασμό, εξαλείφονται, δηλαδή το ακίνητο το αγοράζετε «καθαρό». Εξαλείφονται ακόμη και τα βάρη που εγγράφηκαν στο ακίνητο και μετά την κατάσχεσή του.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο σημείο αυτό πρέπει ο δικηγόρος, πριν τη μεταγραφή της κατακυρωτικής έκθεσης να ελέγξει για τα βάρη που υπάρχουν επί του ακινήτου στο οικείο Υποθηκοφυλακείο, διότι ενδέχεται να υπάρχει και κάποιο βάρος επί του ακινήτου το οποίο να μη φαίνεται, παρά μόνο με νεώτερη έρευνα. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, λ.γ. επειδή κάποιος δανειστής ενέγραψε αναγγελία στο Υποθηκοφυλακείο μετά την κατάσχεση αυτού, κι έτσι το βάρος αυτό να μην αναγράφεται στην κατασχετήρια έκθεση του Δικαστικού Επιμελητή, καθώς δεν έχει περιληφθεί στο πιστοποιητικό βαρών που έχει λάβει ο Δικαστικός Επιμελητής από το Υποθηκοφυλακείο, πριν να συντάξει την Κατασχετήρια Έκθεσή του και την περίληψη αυτής.

Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα πριν υπερθεματίσω;

Σίγουρα φαντάζει πολύ εύκολη - εκ πρώτης όψεως - η ως άνω διαδικασία, όσο εύκολη φάνταζε και η κερδοφόρος επένδυση στο Χρηματιστήριο το 1997. Θυμηθείτε όμως ότι οι παίχτες που επένδυσαν σε «φούσκες» έχασαν, ενώ μόνο οι συνετοί και προσεκτικοί μακροπρόθεσμα κέρδισαν.
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να συμπέσουν για να χαρακτηριστεί οτιδήποτε βγαίνει σε πλειστηριασμό «πολύ καλή ευκαιρία». Οπωσδήποτε η τιμή των εκπλειστηριαζομένων πραγμάτων είναι χαμηλότερη από την εμπορική τους αξία, πλην όμως υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να προσέξετε, πριν αποφασίσετε να αγοράσετε οτιδήποτε από πλειστηριασμό. Ενδεικτικά σας αναφέρω μερικά.
1) Λάβετε από το Ειρηνοδικείο στην περιφέρεια του οποίου ανήκει το ακίνητο το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό το πρόγραμμα του πλειστηριασμού για το οποίο ενδιαφέρεστε. Εκεί υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για να ξεκινήσετε την έρευνά σας, όπως η ακριβής περιγραφή του ακινήτου, ο οφειλέτης ( αυτός του οποίου το ακίνητο εκπλειστηριάζεται ), ο επισπεύδων ( αυτός που κινεί τη διαδικασία του πλειστηριασμού ), το ύψος της απαίτησης του επισπεύδοντα, για την ικανοποίηση της οποίας επισπεύδεται ο πλειστηριασμός, ο χρόνος και ο τόπος του πλειστηριασμού, η συμβολαιογράφος, ο δικαστικός επιμελητής, τα βάρη του ακινήτου και οι ειδικότεροι όροι της διαδικασίας του πλειστηριασμού.
2) Έχει τελεσιδικήσει ο εκτελεστός τίτλος του επισπεύδοντα, δυνάμει του οποίου επισπεύδεται ο πλειστηριασμός; Είναι η απαίτηση για την οποία επισπεύδεται ο πλειστηριασμός νόμιμη; Μήπως είναι αμφισβητήσιμη; Μήπως εκκρεμούν κατά του εκτελεστού τίτλου ανακοπή ή έφεση;
3) Μήπως τον πλειστηριασμό επισπεύδει Τράπεζα που τυχαίνει να έχει και προσημείωση υποθήκης ή υποθήκη στο ακίνητο; Αυτό έχει ένα καλό μεν, ότι η απαίτηση του οφειλέτη προς την τράπεζα είναι 99% των περιπτώσεων μη αμφισβητήσιμη και ένα κακό δε, ότι σε αυτήν την περίπτωση η Τράπεζα συνήθως υπερθεματίζει για να αποκτήσει και αυτή το ακίνητο, ανεβάζοντας υψηλά την τιμή του πράγματος.
4) Είναι σωστή η περιγραφή του ακινήτου στην κατασχετήρια έκθεση του δικαστικού επιμελητή;
5) Μήπως εκκρεμεί κάποια ανακοπή κατά της κατασχετήριας έκθεσης και κατά της περίληψης αυτής, με αίτημα την ακύρωση της διαδικασίας της εκτέλεσης και του πλειστηριασμού που επισπεύδεται;

Διστάζω να αγοράσω σπίτι από πλειστηριασμό επειδή μέσα μένουν άνθρωποι....

Σε όσους αισθάνονται άσχημα, επειδή τυγχάνει σε σπίτια που εκπλειστηριάζονται να μένουν μέσα οικογένειες, οφείλω να τους επισημάνω ότι κάθε περίπτωση πλειστηριασμού είναι διαφορετική και έτσι διαφορετικά πρέπει να αξιολογείται. Δηλαδή, ενδέχεται το ακίνητο που εκπλειστηριάζεται να μην κατοικείται ή να εκπλειστηριάζεται κάποιο οικόπεδο ή αγροτεμάχιο που δεν κατοικείται εκ των πραγμάτων. Ίσως ακόμη το ακίνητο να κατοικείται από μισθωτές, οπότε σε αυτήν την περίπτωση ο νέος αγοραστής υποκαθίσταται στη μισθωτική σχέση που είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και, συνεχίζοντας τη μισθωτική αυτή σχέση, να εισπράττει απλώς τα μισθώματα χωρίς να χρειάζεται να αποβάλλει κάποιον από το ακίνητο.
Στο δικηγορικό μας γραφείο έχουμε μακρόχρονη εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων που αφορούν πλειστηριασμούς, παρέχοντας τις υπηρεσίες μας, τόσο σε οφειλέτες, κατά των οποίων επισπεύδεται πλειστηριασμός, προστατεύοντάς τους, κατά το δυνατόν, από τη διαδικασία, όσο και σε υπερθεματιστές, που επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο ή κινητό περιουσιακό στοιχείο από τον πλειστηριασμό. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με θέματα πλειστηριασμού. Η εμπιστοσύνη σας θα μας τιμήσει.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δεν μπορείς να κόψεις το τσιγάρο; Φταίει τo DNA που κληρονομήσαμε από τους Νεάντερνταλ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10:04 |
Δεν μπορείς να κόψεις το τσιγάρο; Φταίει τo DNA που κληρονομήσαμε από τους Νεάντερνταλ!
Βγες κερδισμένος από την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου μόνο από 127€
      
Η γενετική κληρονομιά των Νεάντερταλ «βαραίνει» πάνω στους σύγχρονους ανθρώπους πολύ περισσότερο από ό,τι νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, που δείχνουν ότι η σχέση μας με τα «ξαδέλφια» μας δεν είναι καθόλου αμελητέα. Για παράδειγμα, αποτελεί έκπληξη για τους επιστήμονες ότι ένα γονίδιο που «εμποδίζει» τους σημερινούς ανθρώπους να κόψουν το τσιγάρο, φαίνεται να έχει νεαντερτάλια καταγωγή.

Οι έρευνες, με επικεφαλής γενετιστές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ υπό τον καθηγητή Ντέιβιντ Ράιχ, που δημοσιεύτηκαν στα δύο κορυφαία επιστημονικά περιοδικά - Science και Nature -, δείχνουν μεταξύ άλλων, ότι τα απομεινάρια του DNA των Νεάντερταλ στο γονιδίωμα των σημερινών ανθρώπων (Homo sapiens) σχετίζονται με γονίδια που προκαλούν διαβήτη τύπου 2, τη νόσο του Κρον στο έντερο, τον ερυθηματώδη λύκο, την αυτοάνοση χολική κίρρωση, την μακρόχρονη κατάθλιψη, καθώς και τον προαναφερόμενο εθισμό στο κάπνισμα.

Οι σημερινοί άνθρωποι μη αφρικανικής καταγωγής έχουν κληρονομήσει περίπου το 2% των γονιδίων τους  από τους Νεάντερταλ, μετά από επιμιξίες που συνέβησαν πριν από 40.000 έως 80.000 χρόνια στην Ευρώπη και την Ασία.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι νέες έρευνες δείχνουν ότι, στην πορεία της εξέλιξης, άλλα από τα γονίδια των Νεάντερταλ προσαρμόστηκαν καλά στον ανθρώπινο οργανισμό βοηθώντας στην επιβίωση του Homo sapiens όλα αυτά τα χρόνια, άλλα όμως όχι, δημιουργώντας αντίθετα την τάση για διάφορες αρρώστιες.

Οι ερευνητές -μεταξύ των οποίων ο κορυφαίος γερμανός παλαιογενετιστής Σβάντε Πάαμπο του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Λειψίας- ανέλυσαν και συνέκριναν τα γονιδιώματα 846 ανθρώπων μη αφρικανικής καταγωγής, 176 από την υποσαχάρια Αφρική (όπου στο παρελθόν οι πρόγονοί τους δεν είχαν έλθει σε επαφή με Νεάντερταλ), καθώς και ενός Νεάντερταλ που ζούσε πριν από 50.000 χρόνια. Όπως διαπιστώθηκε, οι Ασιάτες έχουν κληρονομήσει περισσότερα γονίδια από τους Νεάντερταλ σε σχέση με τους Ευρωπαίους.

Το DNA των Νεάντερταλ είναι άνισα διεσπαρμένο στο γενετικό υλικό των σημερινών ανθρώπων, με μερικές περιοχές πολύ «φορτωμένες» με την γενετική κληρονομιά των πρώτων και άλλες «έρημες» (κυρίως στο χρωμόσωμα Χ και στα γονίδια των ανδρικών γεννητικών οργάνων). Παραμένει άγνωστο, προς το παρόν, κατά πόσο οι ίδιοι οι Νεάντερταλ -που εκτιμάται ότι εξαφανίστηκαν από την Ευρώπη πριν από περίπου 28.000 χρόνια- έπασχαν από παρόμοιες νόσους με τους σύγχρονους ανθρώπους.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Xλωρίνη (διάλυμα 0,005%) ως θεραπεία για εξελκώσεις δερματικές.




Δημοσίευση: 29-1-2014, 13:12 Τελευταία ανανέωση: 29-1-2014, 13:12
Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο  
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ δοκιμάζουν πολύ αραιά διαλύματα χλωρίνης για την αντιμετώπιση των βλαβών στο δέρμα που οφείλονται σε ιατρικούς λόγους.
Η εμβάπτιση σε πολύ αραιά διαλύματα χλωρίνης ήδη χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του σοβαρού εκζέματος.
Τώρα, όμως, οι ερευνητές του Στάνφορντ την δοκιμάζουν και για τις δερματικές βλάβες που προκαλούνται από τις αντικαρκινικές θεραπείες, ενώ εκτιμούν πως μπορεί να ωφελήσουν και στις βλάβες από κατάκλιση (η πολυήμερη ακινησία στο κρεβάτι συχνά προκαλεί πληγές στο δέρμα της πλάτης και των γλουτών) και σακχαρώδη διαβήτη.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Journal of Clinical Investigation», εξέθεσαν κυτταρικές σειρές και ποντίκια με πληγές στο δέρμα σε ένα διάλυμα με περιεκτικότητα 0,005% σε υποχλωριώδες νάτριο.
Το υποχλωριώδες νάτριο είναι το ενεργό συστατικό της χλωρίνης και χρησιμοποιείται ευρέως ως απολυμαντικό. Το διάλυμα που δοκίμασαν οι ερευνητές έχει την ισχύ του χλωριωμένου νερού της πισίνας.
«Στην αρχή νομίζαμε ότι η χλωρίνη μπορεί να ασκεί μόνο αντιμικροβιακή δράση, σκοτώνοντας τα βακτήρια και τους ιούς στο δέρμα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τόμας Λέουνγκ, άμισθος λέκτορας Δερματολογίας στο Στάνφορντ.
«Ωστόσο οι συγκεντρώσεις που χρησιμοποιούνται δεν είναι αρκετά υψηλές ώστε να εξηγούνται τα οφέλη τους μόνο από την αντιμικροβιακή δράση. Αναρωτηθήκαμε λοιπόν τι άλλο μπορεί να συμβαίνει».
Όπως έδειξε η μελέτη, το υποχλωριώδες νάτριο καταπολεμά αποτελεσματικά τη φλεγμονή και οδηγεί σε ταχύτερη επούλωση του δέρματος τόσο σε περίπτωση εκζέματος, όσο και σε περίπτωση δερματικών βλαβών από ακτινοθεραπεία.
Τώρα, ο δρ Λέουνγκ και οι συνεργάτες του ετοιμάζονται να δοκιμάσουν τα αραιά διαλύματα χλωρίνης και σε ανθρώπους με δερματικές βλάβες από ακτινοθεραπεία, ενώ εκτιμούν πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν και σε άλλης αιτιολογίας βλάβες, όπως οι πληγές κατάκλισης και τα διαβητικά έλκη.
Οι ειδικοί προειδοποιούν τον κόσμο να μην δοκιμάσει διαλύματα χλωρίνης δίχως ιατρική επίβλεψη, διότι αν κάνουν λάθος στη δόση κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρότατες δερματικές βλάβες

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τα κορυφαία νοητικά άλματα της ανθρωπότητας.

ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ

25/01/14 - 18:00
Η επιλογή έγινε με βάση την καταλυτική επίπτωση που είχαν τα παρακάτω “νοητικά άλματα” στην εξέλιξη της ανθρώπινης διανόησης.
*1) 30.000 χρόνια πριν.
Η “ανάδυση” του ανθρώπινου νου “συνδυάστηκε”, με την “αντίληψη” της “θεολογίας” ως ιδιότητα του νοητικού του μηχανισμού.
2) 8ος αιώνας πχ. Όμηρος. Ιλιάδα.
Ο άνθρωπος “πάσχει”, υπό την “κηδεμονία” των “θεών” του, το πνεύμα όμως ανακαλύπτοντας τρόπους έκφρασης ετοιμάζεται για την “Οδύσσειά” του.
3) 636-543 πχ. Θαλής.
Η “αποδέσμευση” της ανθρώπινης σκέψης, από τη “θεολογία” και η “έναρξη” της “φυσικής” φιλοσοφίας.
4) 427-347 πχ. Πλάτων.
Η “αντίληψη” των Ιδεών. Αρχές άχρονες και αυθύπαρκτες. Ο καθορισμός του “ορίου” του ανθρώπινου αντιληπτικού μηχανισμού. Η “ανώτερη” αντίληψη στην ανθρώπινη “σκέψη”.
5) 285-212 πχ. Αρχιμήδης.
«Δος μοι πα στω και ταν γαν κινάσω» (δώσε μου σημείο να στηριχθώ και θα κινήσω τη Γη). Η ερευνητική ματιά του οδήγησε στη γένεση της Μηχανικής. Έκανε τα πρώτα βήματα προς τον Ολοκληρωτικό Λογισμό.
6) 980-1037 μχ. Αβικέννας.
Ο Κανών αποτέλεσε σημείο αναφοράς της ιατρικής επιστήμης επί σειρά αιώνων. Στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται η ισλαμική φιλοσοφία, με τη συνεισφορά της στην προετοιμασία της Αναγέννησης.
7) 1452-1519 μχ. Ντα Βίντσι.
Αρχετυπική μορφή της Αναγέννησης. Homo Universalis.
8 ) 1564-1616 μχ. Σαίξπηρ.
Ο γραπτός του λόγος διαπνέετε από μία βαθειά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης που τον καθιστά διαχρονικό. Σημάδεψε ανεξίτηλα τη λογοτεχνία.
9) 1564-1642 μχ. Γαλιλαίος.
Παρουσίαση της Ηλιοκεντρικής θεωρίας. Αντικατάσταση της υποθετικής-επαγωγικής μεθόδου με την πειραματική. Διατύπωση των νόμων του εκκρεμούς, που χρησιμοποιήθηκαν στη “μέτρηση” του χρόνου.
10 ) 1596-1650 μχ. Ντεκάρτ. “Σκέφτομαι άρα υπάρχω”. Ο δάσκαλος του Διαφωτισμού. Έθεσε τα όρια μεταξύ πνευματικού και υλικού κόσμου, αντιμετωπίζοντας τους ως επαρκές και αυτόνομο αντικείμενο μελέτης,
11) 1643-1727 μχ. Νεύτων.
Διατύπωση του νόμου της “παγκόσμιας έλξης”. Ταυτόχρονα με το Λάιμπνιτς συνέβαλε καθοριστικά στην έννοια του Απειροστικού Λογισμού. Η “ένταξη” της κίνησης στα μαθηματικά και τη φυσική.
12 ) 1724-1804 μχ. Καντ.
Ο νους από μόνος του συμβάλλει αποκλειστικά στη γνώση του (και ως εκ τούτου αυτή η γνώση υπόκειται σε περιορισμούς, που δεν μπορεί να ξεπεράσει). Η ηθική έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ελευθερία. Η φιλοσοφία εμπεριέχει αυτο-κριτικές διαδικασίες.
13) 1770-1827 μχ. Μπετόβεν.
Οι συμφωνίες και τα κοντσέρτα για πιάνο, που συνέθεσε, αποτέλεσαν έργα, που αναγνωρίζονται ως μέτρο σύγκρισης για όλους τους μεταγενέστερους συνθέτες.
14) 1811-1832 μχ. Γκαλουά.
“Μετέφερε” τα Μαθηματικά σ΄ ένα πιο αφηρημένο βασίλειο σκέψης, απ’ όπου ξεπήδησε ένας ολόκληρος κλάδος, ο λογισμός της συμμετρίας. Ονομάστηκε θεωρία ομάδων κι έχει “εισβάλλει” σε κάθε γωνιά της επιστήμης.
15) 1809-1882 μχ. Δαρβίνος.
Καταγωγή των ειδών. Διατύπωση της έννοιας της “φυσικής επιλογής”. Στη φύση “προωθούνται” οι καλύτερα προσαρμοσμένοι, στο περιβάλλον τους, οργανισμοί, αφήνοντας περισσότερους απογόνους.
16) 1834-1907 μχ. Μεντελέγιεφ.
Διατύπωσε τον Περιοδικό Νόμο για τα χημικά στοιχεία και επινόησε τη σύγχρονη μορφή του Περιοδικού Πίνακα.
17) 1856-1939 μχ. Φρόιντ.
Θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής, προσδιορίζοντας την έννοια του ασυνείδητου.
18 ) 1879-1955 μΧ. Αϊνστάιν.
Διατύπωση της θεωρίας της Ειδικής και Γενικής Σχετικότητας. E = mc2 . Δηλώνει την αλληλεπίδραση ενέργειας και μάζας, Έναρξη της “σύγχρονης” αντίληψης της πραγματικότητας. Καθιέρωση ως απόλυτου φυσικού ορίου της ταχύτητας του φωτός.
19) 1885-1962 Νιλς Μπορ
Ο “πατέρας” της Σχολής της Κοπεγχάγης, είχε θεμελιώδη συνεισφορά στην κατανόηση της ατομικής δομής και της κβαντικής μηχανικής.
20) 1881-1973. Πικάσο.
Ο κορυφαίος του κυβισμού, με καθοριστική συνεισφορά στη διαμόρφωση και εξέλιξη της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.
21) 1906-1978 μΧ. Γκέντελ.
Τα θεωρήματα της “μη πληρότητας” των Μαθηματικών. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια αποτελεσματικά παραχθείσα, πλήρη και συνεπή, θεωρία.
22) 1953 μχ. Κρικ & Γουάτσον.
Η “ανακάλυψη” του DNA και η αποσαφήνιση του τρόπου με τον οποίο η δομή του DNA καθορίζει συγκεκριμένες γενετικές επιλογές,
“Δίπλα” τους βρίσκονται χιλιάδες επιστήμονες, που αφιέρωσαν το χρόνο τους, ώστε να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στο πιο εκπληκτικό ανθρώπινο οικοδόμημα. Μια ιστορία ασύλληπτα συναρπαστική, με σκληρές διαμάχες (Νεύτων εναντίον Λάιμπνιτς για την πατρότητα του Απειροστικού Λογισμού), χωρίς όμως παρουσία βίας, χωρίς “νικημένους”.
Τα σημερινά επιστημονικά θέματα μάλιστα είναι τόσο πολύπλοκα σε όλους τους τομείς, που απαιτείται συνεργασία πολλών καταξιωμένων επιστημόνων, απ’ όλους τους κλάδους.
Η αντίληψη του κόσμο σήμερα, είναι τόσο σύνθετη και “βαθιά”, ώστε απαιτείται “υποστήριξη” ισχυρής υλικοτεχνικής υποδομής και υποστήριξης π.χ. CERN.
Η ταχύτητα μάλιστα “ανάδυσης”, αλλά και ο όγκος παραγωγής, νέων επιστημονικών επιτευγμάτων αυξάνεται, επιβεβαιώνοντας ότι βρισκόμαστε στο “σωστό δρόμο”!
* Αποτελεί εικασία, σε μία προσπάθεια να “ερμηνευθούν”, η απόλυτα “θεοκρατική” “παραγωγή” γνώσης στις αρχαίες κοινωνίες, καθώς και η “παρουσία” των θρησκειών, στο σύνολο της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Αποκάλυψη
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ορισμός της Γρίππης

Κλινική περιγραφή
Κλινική εικόνα συμβατή με γρίπη π.χ. αιφνίδια έναρξη συμπτωμάτων, βήχας, πυρετός >38º C, μυαλγία ή/και κεφαλαλγία.

Εργαστηριακά κριτήρια για τη διάγνωση της νόσου
  • Ανίχνευση αντιγόνου της γρίπης.
  • Ανίχνευση νουκλεϊνικού οξέος (RNA) του ιού της γρίπης.
  • Απομόνωση του ιού της γρίπης.
  • Αύξηση του τίτλου ειδικών αντισωμάτων έναντι του ιού της γρίπης Α ή Β.
Κατάταξη του κρούσματος
Ενδεχόμενο: Κρούσμα που συμφωνεί με την κλινική περιγραφή και έχει επιδημιολογική σύνδεση.
Επιβεβαιωμένο: Κρούσμα που συμφωνεί με την κλινική περιγραφή και έχει επιβεβαιωθεί και εργαστηριακά.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Ελληνικός "Τιτανικός".

John Paulson. Έβγαλε δισεκατομμύρια από το “δημοψήφισμα”. Λες και το ήξερε. Ο John Paulson όμως είναι από τους πατέρες των CDS με ανοιχτή δικογραφία στις ΗΠΑ. Ήταν μάλιστα ένας εκ των τριών αλλοδαπών “τορναδόρων” που προέβλεπαν “έξοδο από το Ευρώ”. Δείτε εδώ τα ντοκουμέντα: Η συμμορία των CDS έρχεται ως “μεσσίας” για να αγοράσει τράπεζες… Ενώ η δικογραφία για τον Παπανδρέου είναι στα αζήτητα της βουλής.

George Soros. Προνομιακός συνομιλητής του Παπανδρέου. Ήταν αυτός που μαζί με τον Προβόπουλο, έδωσε το έναυσμα για “τιτανικό” αφού είχε ολοκληρωθεί η πώληση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο Σόρος έκανε τις δηλώσεις για κατάρρευση του Ευρώ, μετά από τις συναντήσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, γεγονός που τους έδινε εξαιρετική βαρύτητα. Τι έκανε λοιπόν ο Σόρος το βράδυ του δημοψηφίσματος; Δείτε εδώ:ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Σόρος, τα ομόλογα της MF Global και το δημοψήφισμα του Παπανδρέου. Ποιους πληρώνεις κύριε Στουρνάρα;

Nuriel Rubini. Προνομιακός συζητητής του Παπανδρέου. Οι δηλώσεις του για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ μετά τις συναντήσεις του με τον “Έλληνα” πρωθυπουργό, έβαζαν φωτιά στα Spreads. Για να ολοκληρωθεί όμως η απάτη, τα ΜΜ"Ε" τον παρουσίαζαν ως "νομπελίστα". Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε καν προταθεί για νόμπελ. 

Τέτοιος οχετός ψεύδους: ΑΠΑΤΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Τα καθεστωτικά ΜΜ”Ε” παρουσιάζουν τον Ρουμπινί ως “νομπελίστα”! Δεν είναι απλώς παραπληροφόρηση, είναι συνέργεια στην δολοφονία της Ελληνικής οικονομίας.

Όλοι οι ανωτέρω, μετά την “ομολογία” της Μέρκελ, θα έπρεπε ήδη να διώκονται από την Ελληνική δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες, βασισμένες στις ήδη υπάρχουσες δικογραφίες διεθνώς που τους αφορούν.

Τα ονόματα που δεν αναφέρθηκαν, τα έχει αναφέρει το Ολυμπία. Επίσης άτομα που σχετίζονται με προνομιακούς συνομιλητές του Παπανδρέου: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΥ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Και εδώ οι υπόλοιποι: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

Αυτή η συμμορία όμως έδρασε με παρόμοιο τρόπο στην “κρίση” της Lehman Brothers. Ο George Soros σόρταρε εκατομμύρια δολλάρια σε λίγα εικοσιτετράωρα το 2008 στην φίρμα με αποτέλεσμα να την γκρεμίσει. Οι Ρεπουμπλικάνοι λίγες ημέρες πριν “ορκιζόντουσαν” ότι η οικονομία πηγαίνει περίφημα, ενώ η Κλίντον υποστήριζε ακριβώς το αντίθετο. Ο Σόρος την δικαίωσε. Ο Rubini (που έγινε διάσημος για τις “προβλέψεις” του στην Lehman) και ο Paulson το ίδιο.

Υπάρχει περίπτωση λοιπόν το μεγάλο κόλπο με τα CDS να ήταν στημένο εξ αρχής;

Την απάντηση την έχει δώσει εδώ και χρόνια το Ολυμπία. Εκεί κλείνει και ο κύκλος. Τα τελευταία γεγονότα με το ΤΤ, απλώς επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εγκληματικής συμμορίας που οργάνωσε και κέρδισε πάνω στην πτώχευση της χώρας:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: LEHMAN BROTHERS – ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…

Συμπέρασμα:

Είναι "Απλά σόρτηδες!".

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μπανάνα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έχει και τέτοιες ιδιότητες η μπανάνα!

Ένας καθηγητής στο CCNY μίλησε σε μια τάξη φυσιολόγων για τις μπανάνες. Είπε ότι η έκφραση...

 "going bananas" είναι από τις επιπτώσεις της μπανάνας στον εγκέφαλο. Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο!

Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο.

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα - σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπεραστούν ή αποτραπούν ένας σημαντικός αριθμός ασθενειών και καταστάσεων, καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας.

Κατάθλιψη: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που ανέλαβε η MIND μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα αφού φάνε μια μπανάνα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.

PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο): Ξεχάστε τα χάπια - φάτε μια μπανάνα. Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.
: Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνας μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας.

Αναιμία

Αρτηριακή πίεση: Αυτό το μοναδικό τροπικό φρούτο έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθιστώντας το ιδανικό να κτυπήσει την αρτηριακή πίεση. Έτσι, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει επιτρέψει στον κλάδο της μπανάνας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την ικανότητα της μπανάνας να μειώσει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Εγκεφαλική δύναμη: 200 μαθητές σε ένα Twickenham (Middlesex) σχολείο (Αγγλία), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος, με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, το διάλειμμα και γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δύναμη εγκεφάλου τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς.

Δυσκοιλιότητα: Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβάνοντας τις μπανάνες στη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν την αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.

Hangover: Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι να γίνει ένα milkshake μπανάνα, γλυκασμένο με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το καταπραΰνει το γάλα και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας.

Καούρα: Οι μπανάνες έχουν μια φυσική επίδραση αντιόξινου στο σώμα. Έτσι εάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα για ανακούφιση.

Πρωινή αδιαθεσία: Τρώγοντας μπανάνες μεταξύ των γευμάτων βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να αποφευχθεί η πρωινή αδιαθεσία

Τσιμπήματα κουνουπιών: Πριν φθάσετε να βάλετε κρέμα για τα έντομα, δοκιμάστε να τρίψετε την προσβεβλημένη περιοχή με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι εκπληκτικά επιτυχής στη μείωση του πρηξίματος και του ερεθισμού.

Νεύρα: Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην ηρεμία του νευρικού συστήματος.

Πίεση και στην εργασία; Σπουδαστές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στην Αυστρία, που βρέθηκαν υπό πίεση στην εργασία οδηγήθηκαν να καταβροχθίζουν με άνεση τροφές όπως η σοκολάτα και τα τσιπς… Κοιτάζοντας 5.000 ασθενείς νοσοκομείου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιο παχύσαρκοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σε θέσεις εργασίας υψηλής πίεσης. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, για την αποφυγή του πανικού που προκαλεί έντονη επιθυμία για τροφές, πρέπει να ελέγχουμε τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα μας, απολαμβάνοντας πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα κάθε δύο ώρες για να κρατηθούν τα επίπεδα σταθερά…

Έλκη: Η μπανάνα χρησιμοποιείται ως διαιτητικό τρόφιμο από εντερικές διαταραχές εξαιτίας της μαλακής υφής και απαλότητα της. Είναι το μόνο ωμό φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς άγχος στις περισσότερες περιπτώσεις. Εξουδετερώνει επίσης την υπερβολική οξύτητα και μειώνει τον ερεθισμό με επικάλυψη των βλεννογόνου του στομαχιού.

Έλεγχος της θερμοκρασίας: Πολλοί άλλοι πολιτισμοί βλέπουν τις μπανάνες ως "κρύα" φρούτα που μπορεί να μειώσουν τόσο τη σωματική και συναισθηματική θερμοκρασία των εγκύων γυναικών. Στην Ταϊλάνδη, παραδείγματος χάριν, οι έγκυες γυναίκες τρώνε μπανάνες για να εξασφαλίσουν ότι το μωρό τους θα γεννηθεί με μια δροσερή θερμοκρασία.

Εποχιακή συναισθηματική αναταραχή (SAD): Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες από SAD επειδή περιέχουν τον φυσικό ενισχυτή διάθεσης tryptophan.

Κάπνισμα και Χρήση Καπνού: Οι μπανάνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Οι B6 και B12 που περιέχουν, καθώς και το κάλιο και το μαγνήσιο που βρέθηκαν σε αυτές, βοηθούν το σώμα να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της αποχής από τη νικοτίνη.

Άγχος: Το κάλιο είναι ένα ζωτικής σημασίας ορυκτό, το οποίο βοηθά στην ομαλοποίηση του καρδιακού παλμού, στέλνει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ρυθμίζει το υδατικό ισοζύγιο του οργανισμού μας… Όταν είμαστε αγχομένοι, ο μεταβολικός ρυθμό μας αυξάνεται, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα καλίου μας. Αυτοί μπορούν να εξισορροπούνται με τη βοήθεια ενός σνακ μπανάνας υψηλού καλίου.

Εγκεφαλικά επεισόδια: Σύμφωνα με την έρευνα στους New England Journal of Medicine, τρώγοντας μπανάνες ως μέρος μιας τακτικής δίαιτας μπορεί να μειώσετς τον κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικά επεισόδια κατά τουλάχιστον 40%!

Κρεατοελλιές: Οι πρόθυμοι για φυσικές εναλλακτικές λύσεις ορκίζονται ότι αν θέλετε για να εξοντώσετε ένα κονδύλωμα, πάρτε ένα κομμάτι φλούδας μπανάνας και τοποθετήστε το στο κρεατοελλιά, με την κίτρινη πλευρά. Προσεκτικά κρατήστε τη φλούδα στη θέση αυτή με λευκοπλάστη ή χειρουργική ταινία!

Έτσι, μια μπανάνα είναι πραγματικά μια φυσική θεραπεία για πολλά δεινά. Όταν τη συγκρίνετε με ένα μήλο, έχει τέσσερις φορές περισσότερη πρωτεΐνη, δύο φορές περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, τρεις φορές φώσφορο, πέντε φορές περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και σίδηρο, και δύο φορές τις άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο και είναι ένα από τα μεγαλύτερης αξίας τρόφιμα. Έτσι ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή γνωστή φράση, ώστε να λέμε, "Μια μπανάνα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!"

Υ.Γ: Οι μπανάνες πρέπει να είναι ο λόγος που οι πίθηκοι είναι τόσο χαρούμενοι όλη την ώρα! Θα προσθέσω επίσης έναν εδώ· Θέλουν γρήγορη λάμψη στα παπούτσια μας;; Πάρτε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας, και τρίψτε το απευθείας στο παπούτσι… γυαλίστε με στεγνό πανί.