Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Oι μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Oι μυστικές υπηρεσίες λειτούργησαν και έδρασαν επί κυβερνήσεως Α. Τσίπρα το καλοκαίρι και ειδικά την περίοδο πριν και μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα που ήταν καταλυτικό για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
Όσον αφορά στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή το “pronews.gr” είχε κάνει εκτενές δημοσίευμα και αναλυτικό δημοσίευμα για το πόρισμα του ανακριτή κατά της διαφθοράς Δημήτρη Φούκα οποίος ερεύνησε την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία».
Μέσα από το πόρισμα αυτό αναδείχθηκαν με τρόπο που προκαλούσαν σοκ, πως συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου έδρασαν ως πράκτορες των ΗΠΑ, αλλά και αποκαλύφθηκε οργανωμένη προσπάθεια μιας ομάδας ατόμων για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ το 2012 με τον κωδικό “ασημένια δραχμή”. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο είχε παίξει ο γνωστός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου Άλεξ Ρόντος.
Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του διπλωμάτη Άλεξ Ρόντου στο πλαίσιο της έρευνας του σχεδίου Πυθία 1 έφερε στο προσκήνιο το σχέδιο «ασημένια δραχμή» και στην ανάκριση το όνομα του Μεξικανού επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επί οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου.
Σύμφωνα με το πόρισμα ο Α. Ρόντος συνομιλούσε κατά το έτος 2012 –επί συγκυβέρνησης Παπαδήμου και ενώ είχε παραιτηθεί ο Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2011- με τον Μεξικανό επιχειρηματία.
Σκοπός της έλευσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price».
Ο ανακριτής ανέφερε στο πόρισμα του πως πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.
Στο πόρισμα, επίσης, αναφέρεται ότι "θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δισ. ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών". "Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων για την ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας".
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ενεργειών εντάσσεται, σύμφωνα με τον δικαστικό λειτουργό και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή καθώς όπως αναφέρει: "Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών".
Ιδιαίτερη μνεία για το θέμα στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Φούκα γίνεται στη σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South stream.
Από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων – σύμφωνα με το πόρισμα- προέκυψε ότι «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι... Όπως προέκυψε από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών».
Τα ανωτέρω επιβεβαιώθηκαν και από πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αλλά και από μαρτυρία του πράκτορα με την κωδική ονομασία «ΘΣ 13».
Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν ένα το πάζλ που θέλει τη δράση των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα να είναι έντονη και να καθορίζει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: