Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κρίσιμες ώρες για την χώρα, πολιτικές εξελίξεις
Τελευταία ενημέρωση 12:29

Την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση, ανήγγειλε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, έχω ιστορική ευθύνη να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια να μην μας βρουν συνεργούς» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Βγαίνοντας απο το Προεδρικό μέγαρο, ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε ως εθνική ανάγκη την διενέργεια πρόωρων εκλογών, κάνοντας λόγο για τυχοδιωκτισμό του κ.Παπανδρέου.

«Ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να διασωθεί, έβαλε ένα δίλλημμα διχαστικό και εκβιαστικό, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη. Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία, πάση θυσία, τέτοιους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς και μπορεί να το κάνει.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε απλά μπροστά μας το αίτημα για εκλογές, αλλά είναι εθνική ανάγκη. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε ο κ.Σαμαράς.

Πάντως τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φήμες για απόφαση του κ.Σαμαρά να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, κάτι που οδηγεί στην διάλυση της Βουλής και στην προκήρυξη εκλογών.

Επιπλέον να σημειωθεί πως στις 13:30 συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και απο εκεί πολιτικές πρωτοβουλίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: