Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΟΗΣΙΕΣ!

Η προφητεία του Αγιου Μαλαχία αναφέρει ότι ο διάδοχός του Βενέδικτου,ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο 268ος Πάπας, «Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους».

Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα του Αγίου Μαλαχία αριθμεί 268 Πάπες, δύο παραπάνω από εκείνη του Βατικανού, πιθανότατα επειδή ο «προφήτης» συμπεριλαμβάνει και δύο «Αντιπάπες» στη λίστα του.

Το κείμενο αυτό του Αγιου Μαλαχία αμφισβητείται έντονα από μεγάλο μέρος της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ το γεγονός ότι η καταγραφή των ονομάτων χάθηκε κάπου στα αρχεία του Βατικανού μέχρι την επάνεμφάνισή της το 1590 δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.

Ορισμένοι θεωρούν ότι πρόκειται για πραγματική προφητεία και, μάλλον εδώ και μερικές ώρες προετοιμάζονται για το Τέλος του κόσμου, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για πλαστογραφημένο κείμενο του 1590 το οποίο δεν έχει καμία προφητική σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: