Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Χρόνοι παραμονής και εξόδου από τις λίστες του Τειρεσία

Κατηγορίες Δεδομένων Χρόνος τήρησης

Επιταγές 2 χρόνια

Συναλλαγματικές

Καταγγελίες συμβάσεων καρτών, δανείων καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης και χορηγήσεων μέσω παροχής δικαιώματος υπερανάληψης (overdraft) από τρεχούμενο λογαριασμό 2 χρόνια

Διαταγές Πληρωμής 3 χρόνια

Προγράμματα Πλειστηριασμών κινητών και ακινήτων 4 χρόνια

Κατασχέσεις-Επιταγές του Ν.Δ. 1923 4 χρόνια

Διοικητικές Κυρώσεις του Υπουργείου Οικονομικών 4 χρόνια

Αιτήσεις Πτωχεύσεων Διαγράφονται, είτε με την καταχώρηση της τελικής πληροφορίας για κήρυξη της πτώχευσης, είτε, εφόσον ματαιωθεί η σχετική μ' αυτές συζήτηση, μετά 12μηνο από την ημερομηνία της (ματαιωθείσας) συζήτησης, σε κάθε δε περίπτωση διαγράφονται στο μήνα εντός του οποίου συμπληρώνονται 5 έτη από την ημερομηνία κατάθεσης αυτών στο αρμόδιο δικαστήριο. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης πτώχευσης, λόγω μη επάρκειας της περιουσίας του οφειλέτη διαγράφεται η πληροφορία για την αίτηση πτώχευσης, αλλά καταχωρίζεται στο ΣΑΥ η σχετική πληροφορία, η οποία διατηρείται σε αυτό για δέκα (10) έτη.

Αιτήσεις συνδιαλλαγής / Συμφωνίες συνδιαλλαγής (αρ.99 επ. Πτωχευτικού Κώδικα) -Οι αιτήσεις συνδιαλλαγής διαγράφονται από το αρχείο μετά την πάροδο πέντε (5) ετών από την ημερομηνία κατάθεσης αυτών στο αρμόδιο Δικαστήριο.

- Οι συμφωνίες συνδιαλλαγής που επικυρώνονται από το Δικαστήριο, διατηρούνται στο αρχείο για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών από τη λήξη της διάρκειας ισχύος της συμφωνίας. Σε περίπτωση απόρριψης της επικύρωσης της συμφωνίας ή κήρυξης της λύσης αυτής, τα σχετικά δεδομένα διατηρούνται στο αρχείο για πέντε (5) έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης.

Κηρυχθείσες Πτωχεύσεις Οι πληροφορίες για κηρυχθείσες πτωχεύσεις διαγράφονται από το Αρχείο μετά τη πάροδο δέκα ετών (10) εφόσον οι εργασίες τους δεν συνεχίζονται και σε κάθε περίπτωση μετά την πάροδο δέκα πέντε (15) ετών από την κήρυξή τους.

Τροπές Προσημειώσεων σε Υποθήκες Εως ότου εξαλειφθούν

Αιτήσεις Εξωδικαστικού Συμβιβασμού / Αιτήσεις Δικαστικής Ρύθμισης Οφειλών Ο συμβιβασμός (εξωδικαστικός ή δικαστικός αντίστοιχα) διατηρείται στο αρχείο για χρονικό διάστημα τριών (3)ετών από την εξόφληση των σχετικών οφειλών. Εφόσον οι παραπάνω αιτήσεις δεν καταλήξουν σε συμβιβασμό διαγράφονται από το αρχείο τρια (3) έτη μετά την υποβολή τους. Σε περίπτωση παραίτησης του αιτούντος η σχετική με την αίτηση πληροφορία διαγράφεται από το αρχείο ενα (1) έτος μετά την υποβολή της αίτησης.

Διατηρούνται στο αρχείο για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών από την επέλευση της απαλλαγής από τα χρέη.

Απόφαση Δικαστικής Ρύθμισης Χρεών Για τρια (3) χρόνια θα διατηρούνται και οι αποφάσεις για την πλήρη απαλλαγή του οφειλέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: