Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Το φυτό φίδι - η Σανσεβέρια : είναι καλό!

11:29
13/01/2016

Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Λέγεται Σανσεβέρια, αλλά είναι γνωστό και ως  "γλώσσα της πεθεράς", "γλώσσα του διαβόλου" και "φυτό φίδι" και μία έρευνα της NASA το αναδεικνύει ως ένα φυτό που είναι απαραίτητο σε ένα σύγχρονο σπίτι στα αστικά κέντρα.
Συγκεκριμένα η NASA έκανε μία έρευνα για να εντοπίσει ποιά φυτά έχουν την ιδιότητα να "καθαρίζουν" τον αέρα, στα πλαίσια των προγραμμάτων της για δημιουργία αποικιών και καλλιεργειών στο διάστημα.
Η  Sansevieria trifasciata (η επιστημονική ονομασία αυτού του φυτού που μας έρχεται από την Αφρική) είναι ένα από αυτά τα φυτά, που φιγουράρουν στην λίστα που διαμόρφωσε η NASA, καθώς έχει την ιδιότητα να απορροφά τοξίνες και τοξικά στοιχεία από τον αέρα και για αυτό θεωρείται ιδανικό για να καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού σας.
Μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε ανθοπωλεία και είναι ένα σχετικά φθηνό φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Μάλιστα διακοσμητές προτείνουν να το έχετε ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα για να βελτιώνετε όχι μόνο την αισθητική του χώρου, αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com


- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160113/environment/%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B7/%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%86%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C#sthash.BCR9JJqD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: