Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Assad under economic embargo. Starting "goodbye" procedure.


Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων του Άσαντ από την Ιαπωνία

12:28, ανανέωση: 15:23

Συρία  —  Η Ιαπωνία πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και προσώπων και οργανώσεων που σχετίζονται μ' αυτόν, μετά τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές κυρώσεις με στόχο να επέλθει μια δημοκρατική μετάβαση στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.
Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλες δυτικές δυνάμεις θέλουν να τερματίσει ο Άσαντ τη βίαιη καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων που διαρκούν ήδη πέντε μήνες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η καταστολή έχει ως τώρα στοιχίσει τη ζωή σε 2.000 αμάχους.
Η Ιαπωνία δεν εισάγει αργό πετρέλαιο ή πετρελαϊκά προϊόντα από τη Συρία και αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως είναι πιθανόν περιορισμένα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην Ιαπωνία ο Άσαντ και 14 άλλα πρόσωπα και έξι οργανώσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων.
«Η χώρα μας οφείλει να συμβάλει στις παγκόσμιες προσπάθειες με στόχο να επιλυθούν τα προβλήματα στη Συρία», δήλωσε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών Κοϊτσίρο Γκέμπα, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο.
Εκτός από τον Άσαντ, ο κατάλογος περιλαμβάνει ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους όπως ο αντιπρόεδρος Φαρούκ αλ-Σάρα και ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμαντ Ιμπραήμ αλ-Σάαρ, καθώς και οργανώσεις όπως η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Επενδυτικό Ταμείο Αλ Μασρέκ.
Την ίδια ώρα, η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, κατηγόρησε τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας ότι απομάκρυναν «δια της βίας» τραυματίες από τα νοσοκομεία στην πόλη Χομς.
«Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν δια της βίας 18 τραυματίες, μεταξύ των οποίων πέντε που βρίσκονταν στο χειρουργείο, από το νοσοκομείο αλ Μπαρ στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας στις 7 Σεπτεμβρίου του 2011», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση από τη Βηρυτό.
Η ανακοίνωση προσθέτει ότι, την ίδια ημέρα, οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν το ιατρικό προσωπικό να προσεγγίσει τους τραυματίες σε πολλές συνοικίες της συγκεκριμένης πόλης.
«Το να αρπάζεις τραυματίες από το χειρουργείο είναι απάνθρωπο και παράνομο και φυσικά απειλητικό για τη ζωή τους», δήλωσε η Σάρα Λία Ουίτσον, διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στη Μέση Ανατολή. «Η στέρηση της απαραίτητης ιατρικής μέριμνας από τους ανθρώπους προκαλεί μεγάλο πόνο και ενδεχομένως ανεπανόρθωτη βλάβη».
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας ξεκίνησαν μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση στην Χομς την Τετάρτη κατά την οποία σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: