Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ.


Τα Καθεστωτικά ΜΜΕ.

Κάτι έχει αλλάξει τις τελευταίες μέρες στον τρόπο που τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση του ΓΑΠ, γεγονός που μας θυμίζει τη διαπίστωση ότι οι πρώτοι που... "τιμωρεί" ο διάβολος είναι τα ίδια του τα παιδιά (εξ'ου και η γνωστή λαϊκή ρήση). 
Το γεγονός ότι μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής, ακόμα και τα πλέον φανατισμένα και μεροληπτικά υπέρ του μνημονίου και της κυβέρνησης παπανδρέου καθεστωτικά κανάλια (όπως π.χ. το Μέγκα και το ΣΚΑΪ) έχουν αρχίσει να στρέφονται εναντίον του μέχρι πρότινος αγαπημένου τους παιδιού, μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι οι διεθείς κύκλοι μεγαλοτραπεζιτών που όλον αυτό τον καιρό χρησιμοποιούσαν τον ΓΑΠ ως "βιτρίνα" για την επίτευξη των στόχων τους, έχουν αποφασίσει ότι ο τελευταίος είναι πλέον "καμένο χαρτί" και μεθοδεύουν την αντικατάστασή του.

Πραγματικά, αδυνατούμε να εξηγήσουμε με διαφορετικό τρόπο την απότομη μεταστροφή καναλιών όπως το ΣΚΑΪ και το ξαφνικό ενδιαφέρον του για τους φτωχούς πολίτες, θύματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, όταν τόσον καιρό επιδεικτικά τους αγνοούσε, εξαντλώντας την ευαισθησία του σχεδόν αποκλειστικά στην τύχη των πιγκουίνων της Ανταρκτικής. 
Ο χρηματισμός δημοσιογραφικών οργανισμών και μεγαλοδημοσιογράφων από εταιρίες-παραμάγαζα του ΔΝΤ για την υποστήριξη των πολιτικών του στις χώρες που κατά καιρούς έβαζε στο στόχαστρο, είναι ένα ζήτημα που έχει συζητηθεί διεξοδικά σε όλες τις χώρες άπό τις οποίες πέρασε η σύγχρονη αυτή λαίλαπα (π.χ. Αργεντινή), με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων να βαραίνουν τους ενόχους.
Θα ήταν λοιπόν εξαιρετικά αφελές να πιστεύουμε ότι η χώρα μας θα αποτελούσε την εξαίρεση σε αυτή την δοκιμασμένη και τόσο επιτυχημένη πολιτική του "ενόχου παρελθόντος" του ΔΝΤ, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι κανένα από τα τόσο επώδυνα μέτρα του μνημονίου δεν θα μπορούσε να έχει περάσει χωρίς τη στήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ. 
Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τη ραγδαία αυτή μεταβολή της στάσης των μεγαλοδημοσιογράφων και των καναλαρχών; Μα φυσικά, η ανάγκη να περισώσουν τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας τους και να τα χρησιμοποιήσουν ακόμα μια φορά για τη χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης υπέρ της όποιας διαδόχου κατάστασης ετοιμάζουν τα αφεντικά τους για τη χώρα μας. 
Ας έχουμε λοιπόν τα μάτια μας δεκατέσσερα απέναντι σε όλα τα κωμικοτραγικά που θα δούμε να συμβαίνουν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες και ας μην εκπλαγούμε όταν θα δούμε τους γνωστούς πουλημένους δημοσιογράφους να "χαϊδεύουν τα αφτιά" των "αγανακτισμένων", πρωτοστατώντας στην επίθεση κατά της προδοτικής κυβέρνησης του Jefry.
Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η επόμενη μαριονέτα που ετοιμάζουν για να ολοκληρώσει το έργο του ΓΑΠ (όποια και αν είναι αυτή, άκριβώς όπως έκανε και ο ΓΑΠ προεκλογικά), θα λέει όλα τα σωστά πράγματα. Με τη δοκιμασμένη αυτή συνταγή, οι γνωστοί τραπεζικοί κύκλοι μυημένων του εξωτερικού ελπίζουν ότι θα εξοικονομίσουν τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα της χώρας μας. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε υποψιασμένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: