Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση κόλαφος για ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 27-09-2011 09:03 | City Press Newsroom
Προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Ν.Δ έναντι του ΠΑΣΟΚ
Προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Ν.Δ έναντι του ΠΑΣΟΚ
 «Βαρομετρικό χαμηλό» για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέγραψε δημοσκόπηση της GPO του μεταδόθηκε από το Mega, ενώ ειδικά το κυβερνών κόμμα καταγράφει στην πρόθεση ψήφου το μικρότερο ποσοστό της ιστορίας του.
 Ειδικότερα, η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 22,3%, ΠΑΣΟΚ 15,5%, ΚΚΕ 9,8%, ΛΑΟΣ 7,9%, ΣΥΡΙΖΑ 4,8%, Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 19,7%.


 Το 22,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 16,1% τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ το 60,1% κανέναν από τους δύο.
 Στην ερώτηση για το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση, το 8,9% απαντά μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, το 14,7% απαντά κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αν. Σαμαρά, ενώ το 36,5% κρίνουν ότι μία κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση. Το 38,1% θεωρεί ότι καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν φέρνει τη λύση.


Ως προς το κοινωνικό αίσθημα, αυτό καταγράφεται ιδιαίτερα ζοφερό. Το 54,8% πιστεύει ότι η χώρα θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, ενώ αρνητική απάντηση σε αυτό το ενδεχόμενο δίνει το 44,3%.


Στα ύψη η εργασιακή ανασφάλεια. Το 29% των ερωτηθέντων φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους μέσα στους επόμενους μήνες. Το 28,2% δεν φοβάται τέτοιο ενδεχόμενο ενώ ποσοστό 41,4% των ερωτηθέντων δηλώνουν άνεργοι και συνταξιούχοι.

Άδικα και αναποτελεσματικά τα μέτρα

Παράλληλα, οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν άδικα, μη αναγκαία και μη αποτελεσματικά τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για να τηρηθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου.
Συγκεκριμένα, το 61% θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα τα μέτρα δεν είναι αναγκαία, έναντι 36,5% που θεωρεί το αντίθετο. Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα τα μέτρα δεν είναι δίκαια.


Το 71,5% των πολιτών δεν πιστεύει, βάσει της έρευνας, ότι τα μέτρα θα φέρουν αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά, παρ' όλα αυτά, το 70% δηλώνει έτοιμο να πληρώσει το φόρο που θα τους ζητηθεί.


Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, την περίοδο από την Πέμπτη 22 έως και το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: