Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011


Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Βυζαντινός» εσπερινός με οικοδεσπότη τον Μπόμπολα

Με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Μπόμπολα συναντήθηκαν πρόσφατα οι επιχειρηματίες κ.κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, Α. Κοπελούζος και Δημήτρης Μελισσανίδης στο εστιατόριο «Βυζαντινό», στο ισόγειο του «Χίλτον». Για τη συνάντηση ήταν εξάλλου ενήμερος και....
ο κ. Σπύρος Λάτσης, καθώς και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Πηγές μας από το περιβάλλον ενός εκ των συνομιλητών αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Μπόμπολας άνοιξε τη συζήτηση κάνοντας μια ανασκόπηση της προσωπικής επαναπροσέγγισης που επεχείρησε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου (με συναντήσεις στο «Πεντελικό»), η οποία επιβεβαιώθηκε όταν το ΠΑΣΟΚ χρειάσθηκε στήριξη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές από τα ΜΜΕ. Αρχικά το Mega Channel, το «Έθνος» και η «Ημερησία» και σε δεύτερο επίπεδο ο “Alpha”, το ράδιο «9», το κανάλι «9», καθώς και περιφερειακοί συνεργάτες του κ. Μπόμπολα στήριξαν προσωπικές επιλογές του κ. Παπανδρέου, όπως ήταν ο κ. Γιώργος Καμίνης και ο κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Κατόπιν αυτού έγιναν οι διαπραγματεύσεις με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών για να δουλέψει ο κόσμος στα εργοτάξια της «Ολυμπίας Οδού» και να επανεξετασθεί ο φάκελος για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε65, ο οποίος συνδέει τον Παγασητικό με τον Αμβρακικό. Η συζήτηση «άναψε» όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τις επενδύσεις στα Βαλκάνια όπου εταιρείες συμφερόντων Μπόμπολα έχουν πάρει έργα με συνεργαζόμενες μικρότερες εταιρείες αλλά και απ’ ευθείας σε συνεργασία με τουρκικές κατασκευαστικές.

Σ’ αυτό το σημείο μπήκαν στο «ψητό» που αφορά στη συνδιαχείριση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο. Τότε το ποσοστό που δινόταν στην Ελλάδα κυμαινόταν στο 17% ενώ τώρα και λόγω της τουρκοϊσραηλινής διένεξης υπολογίζεται ότι η Ελλάδα θα πάρει το 20% των κοιτασμάτων. Η Τουρκία διεκδικεί επίσης το 20% από 23% και τα υπόλοιπα θα γίνουν βορά στις πολυεθνικές των πετρελαίων.

Ο κ. Μπόμπολας θα κάνει τις κατασκευές, ο κ. Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει μια πλωτή πλατφόρμα που μπορεί να φέρει από την Υεμένη για να γίνει η εξόρυξη. Ο κ. Κοπελούζος αναλαμβάνει τα δίκτυα αερίου και πετρελαίου στην Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, εξ ου και οι δηλώσεις του ΓΑΠ στη ΔΕΘ.

Ωστόσο η κόντρα του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη με τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο (πίσω από την οποία εικάζεται ότι κρύβεται ο κ. Σπύρος Λάτσης λόγω της επιχειρηματικής μάχης επικράτησης μεταξύ ΕΛΠΕ – Μότορ Όιλ) φαίνεται ότι προκαλεί προβλήματα στον ισχυρό άνδρα.

Οι Σαουδάραβες (φίλοι του κ. Βγενόπουλου) φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν δύσκολη τη ζωή των συνεργατών του κ. Βαρδινογιάννη που θέλουν να φέρουν την πλατφόρμα στο Αιγαίο. Στο ίδιο πλαίσιο, «αστάθμητη» έως και «αψυχολόγητη» κρίνεται η αντίδραση του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Θεωρείται πως κι αυτός προσεταιρίζεται τον κ. Λάτση μέσω του κ. Βγενόπουλου για να βάλει τον κ. Βαρδινογιάννη στην άκρη. Άλλωστε η προσωπική βεντέτα τους είναι παλιά και ο κ. Μελισσανίδης δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τα επιχειρηματικά γούστα του Τζίγγερ όταν αποχωρήσει ο Βαρδής…

Δεν υπάρχουν σχόλια: