Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Επιλεκτική Χρεοκοπία; Μας το δίνουν με το κουταλάκι.

OIKONOMIA
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 - 12:29
Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: Δεν αποκλείεται και η επιλεκτική χρεοκοπία (upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:42

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την Ελλάδα, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε selective default, δήλωσε από την ολλανδική Βουλή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Jan Kees de Jager. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, ο Ολλανδός υπουργός τόνισε ακόμη πως έχουν ήδη βγει από το τραπέζι των συνομιλιών, οι συζητήσεις για να αποτραπεί η επιλεκτική χρεοκοπία, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να έχει διάρκεια ημερών ή λίγων ωρών.

Μάλιστα, δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας επικεντρώθηκαν στο πώς θα συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας χωρίς να κινδυνεύουν μεγαλύτερες οικονομίες και η ΕΚΤ, δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Jan Kees de Jager, αναφέρει το Reuters.

«Πώς μπορείς να σχεδιάζεις την εμπλοκή των ιδιωτών χωρίς να μολύνεις ολόκληρη την αλυσίδα στην Ευρώπη, προς τις μεγαλύτερες χώρες; Πώς αποτρέπεις την ΕΚΤ από το να μπει σε κίνδυνο;», δήλωσε στα μέλη του ολλανδικού κοινοβουλίου ο Jan Kees, αναφερόμενος στη συνάντηση Merkel-Sarkozy.

Σύμφωνα με το dow Jones Newswires, ο ίδιος συμπλήρωσε ακόμη ότι ένα πιο ευέλικτο EFSF θα μπορούσε να περιορίσει τα ρίσκα εάν συμμετάσχει ο ιδιωτικός κλάδος, ο οποίος σύμφωνα με τον Ολλανδό υπουργό, θα πρέπει να έχει σημαντική συνεισφορά σε ένα ελληνικό πακέτο διάσωσης.

Προέβλεψε ακόμη ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ ίσως αποφασίσουν τη παράταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: