Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012


Με ... σκάνδαλο απαντά στο σκάνδαλο των αναρρωτικών ο ΕΟΠΥΥ!

Οι δύο ορθοπεδικοί του ΙΚΑ Ηρακλείου που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις αναρρωτικές άδειες μετακινούνται στο ΚΕΠΑ - Αναβάθμιση αντί για παραδειγματική τιμωρία - Από αύριο κιόλας αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα

Ενημερώθηκε: 22.03.2012 // 14:30

Με ... σκάνδαλο απαντά στο σκάνδαλο των αναρρωτικών ο ΕΟΠΥΥ!
Στην Ελλάδα των Μνημονίων κάποιοι φαίνεται ότι δε ... μετανοούν! Με την οικονομική κατάντια να έχει χτυπήσει "κόκκινο", εκείνοι που ζημιώνουν το δημόσιο, όχι μόνο δεν τιμωρούνται παραδειγματικά, αλλά αντιθέτως ... αναβαθμίζονται!  

Ο λόγος για τους δύο ορθοπεδικούς του ΙΚΑ Ηρακλείου που εμπλέκονται στην "κομπίνα" με τις αναρρωτικές άδειες, οι οποίοι με άνωθεν εντολή των κεντρικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ μετακινούνται στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), όπου θα εργάζονται στο εξής. Τη στιγμή, δηλαδή, που το ΙΚΑ κεντρικά, και ο Ρ.Σπυρόπουλος έχουν ξεκινήσει μια "σταυροφορία" για να σπάσουν το "απόστημα" που βυθίζει το Ταμείο, ο ΕΟΠΥΥ λαμβάνει μία απόφαση, με σημαντική σημασιολογία...

Οι εν λόγω γιατροί δε θα απαρτίζουν Υγειονομική Επιτροπή, αλλά αναλαμβάνουν καθήκοντα σε νευραλγικό πόστο, καθώς θα συντάσσουν τους φακέλους ασθενών που αιτούνται να χαρακτηριστούν ΑμΕΑ ή να καθοριστεί το ποσοστό της αναπηρίας από την οποία πάσχουν. Σημειώνεται ότι για κάθε φάκελο που θα συντάσσουν θα αμείβονται έξτρα, ενώ την ίδια στιγμή θα εργάζονται υπό ιδανικές συνθήκες, στο γραφείο τους, χωρίς καν να έρχονται σε επαφή με ασθενείς.
 
Το ΙΚΑ, ουσιαστικά, δηλαδή, "ευχαριστεί" τους γιατρούς που ... διεύρυναν τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του, αναβαθμίζοντάς τους! Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive ο τρόπος αυτός επελέγη προκειμένου να "κοπεί" η  απευθείας επαφή των συγκεκριμένων γιατρών απευθείας με τους ασθενείς, ωστόσο το ηθικό ζήτημα που προκύπτει είναι τεράστιο, καθώς κατ΄ουσίαν αναβαθμίζονται προκαλώντας γιατρούς και ασθενείς!

Ήδη έχει ενημερωθεί το ΚΕΠΑ, οι γιατροί καθώς και οι υπάλληλοι που από αύριο κιόλας (!) θα "υποδεχτούν" τους δύο γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: