Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ποινική δίωξη κατά του Ι. Αμυρά για τις δηλώσεις περί αντάρτικου πόλεως


Ποινική δίωξη κατά του Ι. Αμυρά για τις δηλώσεις περί αντάρτικου πόλεως

20/06/2012 - 11:29 - 0 Σχόλια
Ποινική δίωξη κατά του Ι. Αμυρά για τις δηλώσεις περί αντάρτικο πόλεως
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, κατά του Ιφικράτη Αμυρά άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Δραγάτσης, για τις επίμαχες δηλώσεις του περί αντάρτικου πόλεως σε βίντεο που είχε έρθει στο προσκήνιο κατά την προεκλογική περίοδο από τη ΝΔ. Ο εισαγγελέας απήγγειλε την κατηγορία της πρόκλησης σε τέλεση κακουργημάτων και παρέπεμψε την υπόθεση με απευθείας κλήση στο ακροατήριο. H δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει στις 11 Ιουνίου η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, στην επίμαχη εκπομπή ο Ιφικράτης Αμυράς φαίνεται ότι προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα με ένοπλη δράση. 
Ο εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης, κλήθηκε να διερευνήσει την υπόθεση και να εξακριβώσει εάν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτών της ληστείας, της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής, και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας άσκησε δίωξη σε βάρος του κ. Αμυρά.
Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος παρέδωσε στον κ. Δραγάτση το υλικό της επίμαχης εκπομπής και υποστήριξε ότι ο κ. Αμυράς είχε αρχικά ενταχθεί στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αμυράς κλήθηκε σε κατάθεση ως ύποπτος από τον κ. Δραγάτση, αλλά δεν βρέθηκε στην διεύθυνση που του απεστάλη η κλήση. Έτσι ο εισαγγελέας έκλεισε την προκαταρκτική με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: