Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Βαλλιστική δοκιμή ICBM Minuteman ΙΙΙ με σενάριο καταστροφής των ΗΠΑ – Βίντεο


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

11/15/2012 - 16:08
Σε ένα νέο γύρο πυρηνικού ανταγωνισμού οδηγούνται ΗΠΑ και Ρωσία –θυμίζοντας εποχές "ψυχρού πολέμου"- μετά τη χθεσινή δοκιμή αμερικανικού βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος μάλιστα εκτοξεύθηκε και με ένα άκρως ... απαισιόδοξο σενάριο: Ότι έχουν καταστραφεί τα κέντρα ελέγχου της αμερικανικής ηπείρου από πυρηνικό πλήμα και η εντολή εκτόξευσης δίνεται από ειδικό αεροσκάφος που πετά 24 ώρες το 24ωρο!
Η συγκεκριμένη εκτόξευση ήταν απάντηση της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) στις  διαδοχικές ρωσικές δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων σε όλο το διάστημα του Οκτωβρίου –από σταθερές βάσεις και πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Typhoon- με την εκτόξευση ενός βαλλιστικού βλήματος Minuteman από την ΑΒ του Vandenberg στην Καλιφόρνια.
Πιο συγκεκριμένα ο πύραυλος ήταν ένας Minuteman III, την ευθύνη για την εκτόξευση του οποίου είχε η διοίκηση παγκόσμιας κρούσης της USAF (Global Strike Command) και αυτή έγινε από την εγκατάσταση 10 στο βόρειο τμήμα της βάσης.
Σκοπός της εκτόξευσης ήταν η διαπίστωση και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας, της ετοιμότητας και της ακρίβειας του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.
Όπως ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της 30ης Πτέρυγας Διαστήματος (Space Wing) Σμήναρχος Brent McArthur δήλωσε πως η εκτόξευση έγινε υπό την καθοδήγηση της 576ης Μοίρας Εναέριων Δοκιμών (FLTS) συνεπικουρούμενη με προσωπικό από την 341η Πτέρυγα Πυραύλων (ΑΒ Malmstrom) και προσωπικό από την 625 Μοίρα Στρατηγικών Επιχειρήσεων (ΑΒ Offutt) οι οποίοι έλεγχαν μέσω τηλεμετρίας την πτήση του   Minuteman III επιβαίνοντες σε αεροσκάφος E-6B Mercury.
Το πλέον ενδιαφέρον σημείο της συγκεκριμένης εκτόξευσης είναι ότι η πυροδότηση του πυραύλου δεν έγινε από το έδαφος αλλά πραγματοποιήθηκε από το αεροσκάφος μέσω του εναέριου συστήματος ελέγχου εκτόξευσης  ALCS (Airborne Launch Control System).
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι το παραπάνω σύστημα αφορά όχι το πρώτο κύμα εκτοξεύσεων, αλλά το δεύτερο όταν και σε περίπτωση μιας πλήρους κλίμακας πυρηνικής αναμέτρησης, εχθρικά πυρηνικά όπλα έχουν πλήξει τις κύριες βάσεις εκτόξευσης και κέντρα επιχειρήσεων της UASF οι εντολές ο έλεγχος και η διοίκηση θα πραγματοποιούνται από εναέρια κέντρα όπως το E-6B, ενώ παρόμοιες δυνατότητες έχει και το Air Force One που μεταφέρει τον Αμερικανό Πρόεδρο!
Πιο ειδικά η μονάδα 576 FLTS ήταν υπεύθυνη για την παροχή των στοιχείων τηλεμετρίας, τα συστήματα αυτοκαταστροφής του πυραύλου –σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά- και φυσικά για την σωστή λειτουργία του συστήματος ALCS.
Το αεροσκάφος E-6B από το οποίο πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος της εκτόξευσης 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: