Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τίτλοι «τέλους» στη ΔΕΘ για ομιλία και συνέντευξη του πρωθυπουργού.


09/08/2012 - 22:15 - 0 Σχόλια
Τίτλοι «τέλους» στη ΔΕΘ για ομιλία,  εξαγγελίες οικονομικής πολιτικής και συνέντευξη του πρωθυπουργού, δεν θα μιλήσει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Τέλος, σε ένα ακόμη «θέσφατο», αυτό της ομιλίας του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς της ΔΕΘ με τις οικονομικού περιεχομένου εξαγγελίες στη ΔΕΘ και η καθιερωμένη εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου την επόμενη ημέρα. Τα καταργεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα μεταβεί στη ΔΕΘ αυθημερόν για να την εγκαινιάσει ως τη μεγαλύτερη έκθεση της χώρας, συνοδευόμενος αποκλειστικά από κάποιους αρμόδιους υπουργούς και θα επιστρέψει αμέσως στην Αθήνα.
Η διαρρέουσα επίσημη εκδοχή, είναι ότι τα εγκαίνια της ΔΕΘ με τα κλιμάκια των υπουργών και την τρίήμερη παραμονή, αποτελούν μια άνευ λόγου δαπάνη, την οποία η κυβέρνηση περιορίζει. Ταυτοχρόνως όμως, καθώς τα μέτρα για τα 11.5 δισ. θα έχουν ανακοινωθεί, αποφεύγονται οι τριήμερες κινητοποιήσεις όλων των κατηγοριών εργαζομένων και ομάδων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και αστυνομικών που μετατρέπουν τη ΔΕΘ σε φρούριο, ενώ η δυσάρεστη αυτή εικόνα  για κάθε κυβέρνηση επί τριήμερο,  περιορίζεται στον ελάχιστο χρόνο λίγων ωρών, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα επαναληφθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους απαραίτητα αρμόδιους υπουργούς, θα συναντηθεί με τους τρεις φορείς που συνενώνονται (ΔΕΘ- Helexpo- ΟΠΕ) και ακολούθως θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Εξάλλου ο κ. Σαμαράς, έχει σημαντικότερα θέματα για να τον απασχολήσουν, όπως η έγκαιρη προετοιμασία της χώρας για  τη συνεδρίαση του Eurogroup , σε μία ακριβώς εβδομάδα από τα εγκαίνια της ΔΕΘ (14 Σεπτεμβρίου) η οποία θα ασχοληθεί με την αξιολόγηση της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα, από την οποία θα κριθεί το μέλλον της χώρας.
Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες, ότι ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, από την Αθήνα, πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα προβεί όχι σε συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, αλλά σε διάγγελμα με αφορμή την ανακοίνωση των μέτρων που θα ανακοινωθούν επισήμως και τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η ΔΕΘ με ανακοίνωσή του φέτος επιχειρεί να δώσει στην διεθνή έκθεση την εικόνα μιας μεγάλης γιορτής για την πόλη, που θα προσελκύσει επισκέπτες και όχι μιας πόλης –φρούριο με συνεχείς συγκρούσεις διαδηλωτών και ΜΑΤ όπως ισχύει τουλάχιστον την τελευταία 20ετία και έχει συρρικνώσει στο ελάχιστον την επισκεψιμότητα στην εμπορική έκθεση. Ο κ. Μπουτάρης, είχε εξαγγείλει και πριν εκλεγεί, την αναγκαιότητα να πάψει η πόλη να είναι το «θέρετρο» των συγκρούσεων που μετατρέπουν σε «αβίωτη» τη ζωή των πολιτών, λόγω της παράδοσης να εξαγγέλλεται η οικονομική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, από το χώρο των εγκαινίων της ΔΕΘ, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό επιχείρημα εκ μέρους του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για να καταργήσει τα ισχύοντα επί 10ετίες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: