Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

To κάψιμο του ZUBR & η υπονόμευση των ΕΔ - Ταχεία μεταφορά δυνάμεων, τέλος!


ΕκτύπωσηE-mail
03-08-2012 12:01:06
18
Τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα στο ναύσταθμο Αμφιάλης που κατέστρεψε το πρυμναίο τμήμα του ΠΤΜ επιφυλακής "Κέρκυρα" κλάσης ZUBR και κανένα επίσημο στοιχείο γα τους λόγους της πυρκαγιάς δεν υπάρχει ακόμα. Διαρρέεται βέβαια η θεωρία του ... τσιγάρου (ούτε δάσος να ήταν δεν θα έπαιρνε τόσο άμεσα φωτιά από ένα τσιγάρο) όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr και πέραν τούτου ουδέν.
Ήδη στην προχθεσινή άσκηση Ταχείας Αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ δεν συμμετείχε κανένα ZUBR από τα δύο προ προβλέπονται γιατί και το "Κεφαλληνία"που έχει επιβιώσει από το συστηματικό σαμποτάρισμα (σαμποτάζ δεν σημαίνει μονο "βάζω φωτιά". Σημαίνει ότι και ενσυνείδητα αφήνω στην τύχη του χωρίς συντήρηση υλικό αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ γιατί τα διάφορα συμφέροντα και οι πρεσβείες δεν θέλουν τα ZUBR στην υπηρεσία του ΠΝ) τόσων ετών.
 Ποια καλύτερη απόδειξη υπάρχει για το συστηματικο σαμποτάρισμα στον στόλο των ZUBR, όταν από την ημέρα παραλαβής τους μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η στοιχειώδης σύμβαση συντήρησης (Folllow-on-Support) και δεν έχουν αγοραστεί για ένα τέτοιο τέτοιο σκάφος ούτε τα στοιχειώδη ανταλλακτικά;
Πάντως στην συγκεκριμένη περίπτωση του "Κέρκυρα" (πρώτη φορά παγκοσμίως σκάφος και μάλιστα επιφυλακής καταστρέφεται δεμένο στο ναύσταθμο από πυρκαγιά!) τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και οι ευθύνες είναι τεράστιες ακόμα και στην περίπτωση που "κάποιος πέταξε ένα τσιγάρο επάνω στο άφλεκτο υλικό που είχε αγοραστεί χωρίς την έγκριση του κατασκευαστή και εν τέλει αποδείχθηκε ... εύφλεκτο"-αυτό τουλάχιστον διαρρέεται.
Αν και είναι ελάχιστα πιθανό και προσκρούει στην λογική. Αν συνέβη αυτό, τότε μιλάμε για κατάσταση διάλυσης. Μην ξεχνάμε την τραγική εικόνα των αρματαγωγών σε άσκηση πριν από δύο μήνες στην Λήμνο. Αν όχι τότε πρόκειται για οργανωμένο σαμποτάζ, αν και πολύ δύσκολα όχι θα αποδειχθεί, αλλά θα γίνει παραδεκτό ότι ξένη δύναμη εισέβαλε στο ναύσταθμο και έκαψε το πλοίο επιφυλακής...
Το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής αγνοείται, υπάρχει μόνο ένα non paper και φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να "μαγειρευτεί" το πόρισμα. Για την ώρα το καλύτερο ZUBR κείτεται καμένο και εγκαταλειμένο στο ναύσταθμο ενώ μόνο ως γραφικές μπορούν να ακουστούν οι φωνές που λένε ότι"Θα το φτιάξουν τα μηχανουργεία του ΠΝ".
Οι γνωστοί-άγνωστοι κύκλοι που υπονομεύουν συστηματικά την ετοιμότητα των ΕΔ με διάφορους τρόπους, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση των S-300PMU1, την μη έγκριση κονδυλίων για ανταλλακτικά κλπ, φαίνεται ότι στην περίπτωση ZUBR κτύπησαν διάνα: Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης έχασε το 50% της ικανότητας μεταφοράς βαρέως υλικού στο Α.Αιγαίο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: