Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Alpha Bank: «Πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΣΕΠ το 2012».


ΕκτύπωσηE-mail
27-09-2012 18:21:24
ImageΠαρά την εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης  οι αναλυτές της Alpha Bank βλέπουν ότι το 2012 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα  ύψους άνω του 0,5% του ΑΕΠ, αντί για έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ που προβλέπει το ΔΝΤ !
Η μείωση των δαπανών σε συνδυασμό με την είσπραξη των φόρων που έχει ήδη ξεκινήσει και την αποχώρηση 147.500 υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα τα τελευταία τρία χρόνια έχει συμβάλει στην μείωση του ελλείμματος και όπως εκτιμά η τράπεζα φέτος θα παρουσιαστεί πρωτογενές πλεόνασμα.   
Οι αναλυτές της Alpha Bank εκτιμούν ότι είναι απολύτως απαραίτητο η οικονομική πολιτική να εστιάσει εδώ και τώρα σε δύο στόχους: στην ανάπτυξη και στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.
Όπως αναφέρουν στην αναφορά τους οι αναλυτές, «Η επιμήκυνση, εάν συμφωνηθεί, θα ασκεί ευνοϊκή επίδραση στην ανάπτυξη και στην βιωσιμότητα του χρέους και θα σπάσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της επίδρασης της προσαρμογής στην ύφεση, και της ύφεσης στην προσαρμογή και την βιωσιμότητα του χρέους. Καλείται, λοιπόν, η κυβέρνηση να απαιτήσει την επιμήκυνση όχι διότι δεν μπορεί να σηκώσει το κόστος της προσαρμογής αλλά μάλλον για το ακριβώς αντίθετο».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: