Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΗΕ: "Σκανδαλώδης και αισχρή" η αντι-ισλαμική ταινία



Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Η αντι-ισλαμική ταινία που έχει προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου είναι "σκανδαλώδης και αισχρή", δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα αναφαίρετο δικαίο, που πρέπει να προστατεύεται, με την προϋπόθεση ότι δεν πλήττει τις πεποιθήσεις και τις αξίες των άλλων, τόνισε ο Μπαν ενώπιον δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

"Όταν ορισμένοι εκμεταλλεύονται την ελευθερία της έκφρασης για να προκαλέσουν ή να ταπεινώσουν τις αξίες και τις πεποιθήσεις άλλων ανθρώπων, εμείς δεν μπορούμε πλέον να τις προστατεύσουμε με τον ίδιο τρόπο", πρόσθεσε. "Η ελευθερία της έκφρασης, που αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και προνόμιο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καταχρηστικά από μια τέτοια σκανδαλώδη και αισχρή πράξη", κατέληξε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Η μεγάλου μήκους και κακής ποιότητας ταινία με τίτλο "Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων", αποσπάσματα της οποίας κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, υποτίθεται πως διηγείται την ζωή του προφήτη Μωάμεθ και παρουσιάζει του μουσουλμάνους ως ανήθικους και βίαιους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: