Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Με Μόντι στη Ρώμη και Πάπα στο Βατικανό



Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Της Μαρίνας Μάνη 
Η χιουμοριστική πινελιά των ημερών ήθελε τον Αντώνη Σαμαρά να συναντάται (αύριο) στο Βατικανό με τον Πάπα Βενέδικτο τον XVI, επειδή απαιτείται... συμμαχία των χριστιανικών δογμάτων για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
Ωστόσο οι λόγοι για τους οποίους ποντάρει πολύ στο διήμερο ταξίδι στη Ρώμη είναι διαφορετικοί –και πιο πεζοί. Οι εξής:

Πρώτον, διότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, με τον οποίον συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής, ηγείται, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, της προώθησης αναπτυξιακής ευρω-λύσης αντί της αυστηρής γερμανικής προσήλωσης στην λιτότητα.

Δεύτερον, διότι σήμερα το απόγευμα συνέρχονται στη Ρώμη οι ηγέτες 76 κομμάτων που απαρτίζουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Κεντροδεξιών Κομμάτων CDI –κάτι σαν το αντίθετο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κ. Σαμαράς είχε λάβει εδώ και αρκετές ημέρες μηνύματα ότι η παρουσία του σ΄αυτή την «συνάντηση» δεν θα είναι τυπική, επειδή δηλαδή ηγείται της ΝΔ, αλλά ουσιαστική –ότι δηλαδή, θα αναλάμβανε ρόλο στο CDI. Κι όπως ανακοινώθηκε σήμερα, αυτός ο ρόλος είναι η θέση ενός εκ των αντιπροέδρων του Οργανισμού.

Το απόγευμα μάλιστα ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει και στην ιταλική Βουλή για κρίση στην ευρωζώνη (μαζί με τους άλλους τρεις κεντροδεξιούς ευρωπαίους πρωθυπουργούς Μ. Ραχόι, Β. Ούρμπαν, Ε. Κένι) σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται.

Τρίτον, διότι θα αξιοποιήσει τα events της Ρώμης για να προωθήσει την ανάγκη Συμμαχίας του Νότου που έχει γονατίσει από την κρίση. Γι΄αυτό και θεωρεί... θείο δώρο την αυριανή συνάντηση με τον Πάπα: Πέραν της σημασίας που έχει αυτή καθ΄εαυτή η συνάντηση (δεδομένου ότι ο Ποντίφικας δεν δέχεται συχνά στο Βατικανό ηγέτες χωρών), δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην απήχηση που θα έχει αυτή η κίνηση στο Καθολικό στοιχείο. Το οποίο, ως γνωστόν, κυριαρχεί στον ευρωπαϊκό Νότο.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: