Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αμερικανική εμπλοκή στην υπόθεση υποκλοπών.


Αμερικανική εμπλοκή στην υπόθεση υποκλοπών

χτες | 21:53

Μια ηχηρή εξέλιξη προκύπτει στην πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκάλυψε το 2005 η κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία υπήρξε ο στόχος των παρακολουθήσεων. Το περιοδικό «Επίκαιρα» φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα του εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, σύμφωνα με το οποίο προκύπτουν αδιάσειστα στοιχεία για εμπλοκή Αμερικανών πρακτόρων.
Τρεις πράκτορες της αμερικανικής πρεσβείας είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας, αφού υποδεικνύονται από την εισαγγελική έρευνα ως υπεύθυνοι για τις τηλεφωνικές υποκλοπές επί της κυβέρνησης Καραμανλή.
Στο πόρισμα υποδεικνύονται οι ΗΠΑ ως αυτουργός των παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και μελών τού τότε Υπουργικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την άσκηση ποινικών διώξεων για απόπειρα κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας, βασικός σκοπός των παρακολουθήσεων ήταν «να περιέλθουν στη γνώση των δραστών ειδήσεις της αρμοδιότητας των παρακολουθούμενων προσώπων και που τα συμφέροντα της Πολιτείας επέβαλαν να μείνουν μυστικές σε ξένη κυβέρνηση (...), έτσι ώστε να μπορεί να εκτεθεί σε κίνδυνο το συμφέρον του κράτους και ιδίως η ασφάλειά του».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: