Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το νομικό επιχείρημα των Ελλήνων για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.


ΕκτύπωσηE-mail
12-10-2012 12:08:51
1
 Image«How The Greeks Can Get Their Marbles Back- the legal argument for the return of the Parthenon Marbles to Greece» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Αυστραλής δικηγόρου Kathryn-Magnolia Feeley που θα παρουσιαστεί την Κυριακή στην Καμπέρα.

Στο βιβλίο η συγγραφέας υποστηρίζει πως η Βρετανία δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα για καθαρά «πολιτιστικούς λόγους» καθώς μια τέτοια χειρονομία», λέει, «θα έκανε άνω-κάτω τα μουσεία όλου του κόσμου».

Υποστηρίζει δε ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθούν τα επιχειρήματα περί πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά να υποστηριχθεί ότι τα μοναδικά αυτά έργα τέχνης συνδέονται από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα και πνευματικά-για την ακρίβεια θρησκευτικά- με τους Έλληνες.

«Με το επιχείρημα αυτό Αυστραλοί Αβορίγινες, Νεοζηλανδοί Μαορί και Βορειοαμερικανοί Ινδιάνοι κατόρθωσαν να πάρουν πίσω θησαυρούς τους» τονίζει.

Συγκεκριμένα στο βιβλίο της η Kathryn-Magnolia Feeley εξηγεί αναλυτικά πως Έλληνες υπήκοοι που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να διεκδικήσουν νομικά την επιστροφή των Γλυπτών επικαλούμενοι το δικό της επιχείρημα και εκφράζει τη βεβαιότητά της πως θα κερδίσουν.

Η συγγραφέας ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πριν ασχοληθεί με τη νομική ήταν αρχαιολόγος και εργάστηκε στην Ελλάδα. Ως δικηγόρος εργάστηκε ιδιαίτερα και για απόδοση δικαιοσύνης στους Αυστραλούς ιθαγενείς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: