Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Στημένη η κατάληψη του ΥΠΕΘΑ - Ήθελαν νεκρούς οι συνδικαλιστές με την εισβολή


ΕκτύπωσηE-mail
05-10-2012 18:54:14
Προσχεδιασμένη και καθόλου αυθόρμητη δεν ήταν η χθεσινή κατάληψη του προαύλιου χώρου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τους συνδικαλιστές του σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ των ΕΝΑΕ, όπως καταδεικνύεται τόσο από τις ενέργειες και την όλη μεθόδευσή τους, αλλά και από εσωτερικές συζητήσεις μέσα στο συνδικαλιστικό όργανό τους που μιλούσαν για "δυναμικές ενέργειες". Και πάνω απ'όλα από τις κάμερες του υπουργείου που κατέγραψαν καρέ-καρέ την επίθεση στο υπουργείο που δεν δείχνει τίποτα το αυθόρμητο, αλλά μια καλά προσχεδιασμένη ενέργεια.
Κατ'αρχήν - και αυτό είναι βέβαιο και διασταυρωμένο και από τις δύο πλευρές - είχαν ραντεβού με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Ελευσινιώτη. Ο υφυπουργός, αντίθετα με την λοιπόν πολιτική ηγεσία πoυ απουσίαζε στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια των Βαλκανικών Πολέμων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ήταν πρακτικώς αδύνατον και εκ του πρωτοκόλλου να απουσιάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος από την στιγμή που ήταν παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατία).
Να σημειώσουμε ότι είχε συμφωνηθεί και κλειστεί το ραντεβού αρκετές ημέρες πριν με του συνδικαλιστές (επιπέδου "Φωτόπουλου" ΓΕΝΟΠ, όλοι, δηλαδή σκληροί εργατοπατέρες) και μάλιστα το προηγούμενο βράδυ οι Καρακίτσος, Μπαλοδήμος και Σταματάκης της ΤΡΙΑΙΝΑΣ κάθισαν μέχρι αργά στο υπουργείο για να φτιάξουν την ατζέντα με τα υπηρεσιακά στελέχη και μάλιστα χωρίς την παρουσία των άλλων οργανώσεων των ναυπηγείων ΔΑΚΕ, Εργοστασιακή (ΚΚΕ), ΜΚΑ κλπ. 
Έτσι λοιπόν, φτάνουν στο υπουργείο και δίνουν τα ονόματά τους στην πύλη. Πριν περάσουν δέκα λεπτά για να τους δεχθεί ο Δ.Ελευσινώτης, εικονίζεται στις κάμερες ο Καρακίτσος να δίνει εντολή εφόρμησης μέσα στο υπουργείο σηκώνοντας το χέρι και προτρέποντας τους λοιπούς συγκεντρωμένους να μπουκάρουν στο υπουργείο!
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σε ανάλογη εκδήλωση δεν υπήρχε αστυνομική φύλαξη της εισόδου, άγνωστο για ποιους λόγους. Αυτό το καταθέτουν και εργαζόμενοι των ναηπηγείων Σκαραμαγκά. "Τόσες διαμαρτυρίες έχουμε κάνει, μπροστά στο υπουργείο, πρώτη φορά δεν είχε ΜΑΤ"! Γιατί; Αγνωστο!Αλλά ήταν η κρίσιμη έλλειψη που καθόρισε τις εξελίξεις. Μηδενική σημασία έχει η ΕΔΕ ή οι "αποκεφαλισμοί" στους οποίους προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας.
Το υπουργείο ήταν αφύλακτο και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι στρατιωτικοί είναι για να πολεμούν τον εχθρό, όχι για να πολεμούν τους διαδηλωτές. Παρ'όλα αυτά η εξέλιξη έδειχνε ότι θα μπορούσε να χυθεί αίμα. Το νθέμα είναι ποιοι ήθελαν να χυθεί αίμα χθες;
Από εκεί και πέρα, οι συνδικαλιστές, υπάλληλοι του Λιβανέζου Ισκαντάρ Σάφα, την έλευση του οποίου πανηγύριζαν όταν με τις ευλογίες της οικογένειας Παπανδρέου πήρε δωρεάν τα ναυπηγεία, όρμησαν στο υπουργείο και βέβαια ευτυχώς που οι στρατιωτικοί ήταν ψύχραιμοι και δεν είχαμε χειρότερες εξελίξεις.
Σημειώνουμε, ότι ο Δ.Ελευσινιώτης τους περίμενε στο γραφείο του και φυσικά δεν στέκει πουθενά αυτό που είχε διαδοθεί τις πρώτες ώρες ότι "Δεν υπήρχε κανένας από την πολιτική ηγεσία και τους είχαν εγκαταλείψει".
Από εκεί και πέρα, τόσο τα γεγονότα που ακολούθησαν, όσο και αυτά που εκτυλίχθηκαν εν συνεχεία στην ΓΑΔΑ και τα δικαστήρια, δείνχουν ότι οι συνδικαλιστές πάνε σε μετωπική με την κυβέρνηση και αφού άλωσαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επιτέθηκαν στην ΓΑΔΑ, ενώ ετοιμαζόντουσαν να επιτεθούν και στα δικαστήρια, δείχνει και σχέδιο δράσης, αλλά και διάθεση μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση.
Και αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα...
Ας κρατήσουμε και την "μετριοπαθή" δήλωση του Ε.Βενζιέλου για τα γεγονότα. Έχει την σημασία της: Αυτός ήταν ο αυτουργός του νόμου που έχεφρε του Λιβανέζους στα ΕΝΑΕ και χαμογελούσε πλατιά δίπλα στον εξαφανισμένο σήμερα, αλλά πλουσιότερο κατά 250 εκατ. ευρώ, Ι.Σάφα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: