Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΔΝΤ προς ΕΕ: "Κουρέψτε κι άλλο το ελληνικό χρέος"


ΕκτύπωσηE-mail
08-10-2012 12:32:51

Όσο πλησιάζουμε στις κρίσημες ημερομηνίες τόσο η συζήτηση για νέο "κούρεμα" φουντώνει, και όπως φαίνεται δεν θα σταματήσει. Τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να εξετάσουν το σενάριο μίας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σε περίπτωση που αυτό αποδειχθεί μη βιώσιμο, υποστηρίζει σε συνέντευξή του σε ολλανδική εφημερίδα ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ Μένο Σνελ.

«Η εισφορά των κυβερνήσεων από εδώ και στο εξής θα αποτελέσει αναμφίβολα αντικείμενο συζήτησης», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.


Ο Μένο Σνελ επισήμανε, επίσης, τη διάσταση απόψεων που παρατηρείται ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν τον περασμένο μήνα στο Reuters ότι δέχονταν πιέσεις από το ΔΝΤ για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μια δυσάρεστη προοπτική για τους ηγέτες που αντιδρούν στην ιδέα να υποστούν ζημίες οι κυβερνήσεις τους.

Ταυτόχρονα, η Ευρώπη θα προτιμούσε να δώσει πίστωση χρόνου στην Αθήνα να φέρει το δημοσιονομικό της πρόγραμμα σε σωστή τροχιά, παρά να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του χρέους της.

Στο μεταξύ, το απόγευμα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσέρχεται στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με ένα επώδυνο πακέτο μέτρων, το οποίο, ωστόσο δεν έχει την πολυπόθητη συμφωνία της τρόικας.

Ζητούμενο αποτελεί σήμερα μία ευρωπαϊκή αναγνώριση στις ελληνικές προσπάθειες, που θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για μία θετική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής.
 Βλέπουμε ότι η τρόικα δεν είναι πια "μασίφ" στις κατευθύνσεις της. Ησυνιστώσα του ΔΝΤ θέλει να ακολουθήσει διαφορετική πορεία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: